Vom păstra numărul de telefon, dacă schimbăm operatorul

Utilizatorii de telefonie mobilă și cei de telefonie fixă își vor putea păstra numărul de telefon în cazul în care decid să-și schimbe operatorul. Programul care prevede implementarea portabilităţii numerelor în Republica Moldova pentru anii 2011 – 2013 a fost publicat în Monitorul Oficial

Astfel, portabilitatea numerelor de telefon în reţelele de telefonie mobilă urmează să fie implementată în anul 2012, iar în reţelele de telefonie fixă – în anul 2013.

Programul prevede trei etape. La prima etapă (anul 2011), ANRCETI va finaliza cadrul normativ necesar și va desfăşura concursul de selectare a entităţii care va realiza şi administra baza de date centralizată.

Pentru a doua etapă (anul 2012), Programul prevede crearea bazei de date centralizate pentru reţelele mobile, operarea modificărilor şi efectuarea testărilor în reţelele de telefonie mobilă, lansarea portabilităţii numerelor în aceste reţele. La etapa a treia (anul 2013) vor fi efectuate lucrări similare în reţelele de telefonie fixă.

În prezent, serviciul portabilităţii numerelor telefonice este implementat în mai bine de 50 de ţări ale lumii. Prima ţară care a implementat în 1997 portabilitatea numerelor a fost Singapore.

      Articole recomandate