Vlad Tepes, unul dintre „vinovatii” atacurilor de la Oslo

Norvegianul Anders Behring Breivik il mentioneaza pe domnitorul roman Vlad Tepes, la categoria Eroi europeni care au luptat impotriva islamizarii, in manifestul sau publicat pe Internet in ziua in care a comis atacurile de la Oslo.

Anders Behring Breivik, autorul atacurilor de la Oslo, postase pe Internet, cu doar cateva ore inaintea atentatelor de vineri, un manifest de peste 1.500 de pagini, in care indeamna la „eliminarea musulmanilor” din Europa, in care Vlad Tepes este considerat un „erou care a luptat impotriva islamizarii”.

Vlad Tepes, „cruciat si erou al romanilor„, a fost „un geniu al razboiului psihologic. Mostenirea sa merita sa fie studiata in scolile de PR, stiinte politice, militare, psihologie sociala etc. din epoca moderna”, scrie Anders Behring Breivik la pagina 244, in manifestul intitulat „2083: O declaratie europeana de independenta„.

„Ca orice alt conducator, el avea doi inamici: dezordinea interna sau tradarea si agresorii islamici externi care ii amenintau tara. El a reusit sa-si invinga inamicii externi, folosind acelasi nivel de cruzime ca orice alt conducator din vremea sa, dar el era un adevarat maestru al INSCENARII cruzimii pentru a obtine efectul maxim. El eracel mai mare maestru al imagologiei, cu sute de ani inainte ca aceasta stiinta sa fie descoperita si teoretizata„, continua textul.

Anders Behring Breivik, apropiat de extrema-dreapta, a recunoscut faptele si a afirmat ca a actionat singur, intr-un gest planificat de mult timp.

      Articole recomandate