Video:Blestemul frumuseții. Mutilate pe viaţă drept pedeapsă pentru că arată bine

„Eşti prea mândră de frumuseţea ta”, i-a spus soţul în miez de noapte, apoi a aruncat cu acid peste ea. Este doar una dintre sutele de astfel de drame care se petrec, an de an, în Pakistan.

Cazurile de atac cu acid asupra femeielor este în continuă creşetere în Pakistan, scrie BBC.co.uk, chiar dacă anul trecut au fost introduse, pentru prima dată, poedepse pentru aceste atrocităţi. În fiecare an, peste 150 de femei sunt mutilate pe viaţă cu acid.

Shama este una dintre ele. Are arsuri pe 15% din suprafaţa corpului, iar chipul îi e desfigurat pentru totdeauna. Mamă a patru copii, Shama a fost pedepsită de soţul ei pentru că era frumoasă.

Eu şi soţul meu ne certam prin casă mai tot timpul„, poveste;te Shama de pe patul de spital. „Atunci când s-a întâmplat totul mi-a spus „Eşti prea mândră de frumuseţea ta!”. Apoi, în miez de noapte, a aruncat cu adic pe mine şi a fugit„. Iar când a fugit, soţul ei a luat şi telefonul mobil cu el, astfel încât Shama să nu poată chema pe nimeni în ajutorul ei.

Tot ce însemna culoare în viaţa mea a dispărut. Mă simt ca un cadavru viu…ba nu, mai rău de-atât.. Simt că nu mai am dreptul să trăiesc„, spune Shama.

Shama e internată Spitalul Nishtar din Multan, un oraş din provincia Punjab. Aici, în fiecare săptămână ajung două femei mutilate la fel ca Shama, care încearcă să treacă peste toate. să meargă mai departe de dragul copiilor ei. Dar s-a gândit şi ea la sinucidere…

Drama sutelor de femei mutilate cu acid e tema tulburătorului documentar Saving Face. Documentarul, care a luat Oscarul anul acesta, vorbeşte despre femei precum Shama ale căror chipuri au fost mutilate pentru totdeauna şi ale cărăr vieţi au fost dramatic schimbate într-o fracţiune de secundă.

 

      Articole recomandate