Un băiat de 15 ani a fost arestat după ce a spart site-urile a 259 de companii

Un băiat de 15 ani a fost arestat de Poliţia austriacă după ce a spart site-urile a 259 de companii locale şi străine, în doar trei luni.

Poliţia din Austria a arestat un băiat de doar 15 ani, care a reuşit să spargă site-urile a 259 de companii din ţară şi din străinătate, timp de trei luni.

După ce a descoperit pe net un forum al comunităţii de hackeri, el a observat că acesta oferea puncte pentru atacurile reuşite. După trei luni, tânărul ajunsese în primii 50 din cei 2.000 de membri.

El fura datele de pe site-urile sparte şi le făcea publice, după ce posta şi dovada că atacul a fost reuşit. De asemenea, schimba prima pagină a unor site-uri, îşi publica rezultatele pe contul personal de Twitter si, uneori, lăsa mesaje în sistemele pe care le ataca, folosind unelte care-i păstrau anonimitatea pe internet. El s-a semnat ACK!3STX – pseudonimul său.

Tânărul nu avea un domeniu preferat, ci ataca site-uri din domenii diverse, şi a început activitatea de hacker din plictiseală, dar si pentru că a vrut să-şi testeze abilitatile în domeniul IT.

Biroul Poliţiei Federale din Austria nu a estimat încă daunele provocate de băiat, devenit cel mai tânăr hacker arestat în Austria, deoarece ancheta este în desfăşurare.

      Articole recomandate