În viitor, oamenii ar putea călători cu 6.500 km/h

Designerii britanici au proiectat o reţea de tuneluri vidate, care ar putea asigura transportul între Londra şi New York în numai trei sferturi de oră sau între SUA şi China în doar două ore, scrie Daily Mail.

Evacuated Tube Transport (ETT) ar urma să fie format din vagoane de şase pasageri, care ar putea călători în vid cu viteze de până la 6.500 de km/h.

Pe lângă faptul că ar fi mult mai rapid decât actualele mijloace de transport, ETT ar fi şi mult mai sigur, mai ieftin şi mai puţin gălăgios decât avioanele sau trenurile, susţin designerii.

Oamenii de ştiinţă consideră că, folosind aceeaşi cantitate de energie, ETT ar putea transporta de 50 de ori mai mulţi oameni decât maşinile sau trenurile electrice, pentru că se elimină frecarea.

În plus, designerii spun că tuburile vidate ar fi de patru ori mai ieftine decât autostrăzile şi de zece ori mai ieftine decât căile ferate de mare viteză.

Totodată, cercetătorii spun că pasagerii nu ar urma să fie expuşi unor forţe gravitaţionale prea puternice, în ciuda vitezelor foarte mari. Cu toate acestea, Daily Mail scrie că acest subiect este „încă neclar”. Deşi ideea construirii lui ETT a apărut la începutul anilor ’90, lucrările de infrastructură nu au început încă nicăieri în lume, cel mai probabil din cauza mărimii acestora.

      Articole recomandate