Video: Prima maşină zburătoare din lume!

Inginerii de la Volkswagen au creat maşina viitorului. Cu ani în urmă ne uitam fascinaţi la „Back to the future” şi visam că într-o zi vom avea ocazia să conducem un vehicul zburător.

În urma unui proiect iniţiat în China şi denumit „Maşina poporului” cetăţenii din Chengdu au ales ca soluţie pentru rezolvarea aglomeraţiei din trafic o maşină…zburătoare. De aici şi până la crearea unui concept car nu a fost decât un pas, inginerii celebrei firme de automobilisme gândind o maşină care să fie propulsată de un câmp electromagnetic. Practic, ideea nu este nouă, vehiculul urmând a levita aproximativ pe acelaşi principiu ca şi trenurile de mare viteză din Japonia.

Cei nerăbdători să se urce într-o astfel de maşină trebuie să aibă răbdare, însă, fiind foarte greu pe termen scurt să se treacă la producţia în serie a concept car-ului. Se estimează că va mai dura cel puţin 20-30 de ani până când maşinile zburătoare ar putea reprezenta o soluţie viabilă, fiind nevoie de o infrastructură sub pământ, care să genereze un câmp electromagnetic şi să permită levitarea.

      Articole recomandate