Vezi cum arata cel mai scump apartament vândut vreodată la New York in valoare de 88 de milioane de dolari

Un apartament de lux cu terasă, cu vedere la Central Park, a fost vândut în această săptămână pentru fabuloasa sumă de 88 de milioane de dolari, devenind cel mai scump vândut vreodată în New York.

Potrivit BBC, cumpărătorul este un magnat al industriei de îngrăşăminte din Rusia, Dmitri Rîboloev, clasificat de Forbes drept al 93-lea în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Rusul a dorit să i-l ofere cadou fiicei sale, Ekaterina Rîboloeva, în vârstă de 22 de ani. Locuinţa i-a aparţinut lui Sanford Weill, fost şef al grupului financiar Citigroup, care a anunţat că vrea să doneze pentru cauze filantropice încasările din vânzarea apartamentului.

Penthouse-ul este situat în 15 Central Park West, o clădire emblematică a zonei, proiectată de arhitectul Robert Stern. Apartamentul, cu o suprafaţă de 627 mp, are patru dormitoare, bibliotecă, galerie, sufragerie, salon pentru luat masa, bucătărie şi o terasă de 195 mp întinsă pe trei laturi ale clădirii – nord, est şi sud.

Locuinţa a fost vândută de agenţia imobiliară Brown Harris Stevens, comisionul încasat fiind estimat de Wall Street Journal la 3,5 milioane de dolari. Tranzacţia va genera venituri de 2,5 milioane de dolari pentru bugetul municipalităţii şi al statului New York.

Noua proprietate a lui Rîboloev nu este însă şi cea mai scumpă dintre cele cumpărate de magnat în America. În 2011, rusul a plătit aproape 100 de milioane de dolari pentru o proprietate imobiliară din Palm Beach, Florida.

      Articole recomandate