Un om de afaceri din Rusia vrea să facă posibilă descărcarea minţii umane în corpul unui robot

Mintea umană urmeaza să fie descărcată în corpul unui robot, permiţându-le astfel oamenilor posibilitatea de a „trăi veşnic”, Aşa sună proiectul „Avatar” al rusului Dmitri Itskov, antreprenorul media care şi-a angajat deja 100 de cercetători pentru a-i împlini visul în următorii 10 ani, notează Daily Mail.

„Acest proiect reprezintă chiar drumul spre imortalitate. Oamenii nu doresc să moară, iar o persoană cu un Avatar perfect va fi capabilă să continue să facă parte din societate”, a vorbit rusul despre ideea sa. „Înţeleg că ideea mea reprezintă o provocare imensă pentru oamenii de ştiinţă. Însă eu cred în ceea ce se numeşte visul american. Şi anume, dacă îţi investeşti toată energia şi tot timpul în ceva, există posibilitatea să transformi acel lucru în realitate”, adaugă Itskov. Ideea sa ţinteşte un transfer al minţii umane în corpul unui robot, fără a se apela la niciun fel de intervenţie chirurgicală, corpul uman rămânând gol, iar persoana continuând să existe prin intermediul creierului.

Numele ales pentru proiect este inspirat după lungmetrajul „Avatar”, în care soldaţii americani îşi folosesc doar mintea pentru a controla corpurile unor hibrizi umanoizi. Itskov crede că ştiinţa va ajunge, mai devreme sau mai târziu, la ideea construirii unui corp holografic pentru mintea umană. „Vă aduceţi aminte de Star Wars, de holograma lui Obi-Wan? Era o chestie grozavă”, a spus rusul în cadrul conferinţei Global Future 2045. Rusul a vorbit despre intenţia sa de a colabora cu Agenţia de cercetare a proiectelor de apărare a armatei americane (DARPA). Această agenţie deja lucrează la realizarea unei armate de umanoizi care să fie controlaţi de soldaţi adevăraţi atunci când sunt trimişi pe câmpul de bătălie.

      Articole recomandate