Un miliardar australian vrea să construiască Titanic II

Un miliardar australian, Clive Palmer, a anunțat un proiect ce prevede construcția în China a unei replici moderne a Titanicului a cărui prima cursa între Anglia și New York va fi prevazută pentru anul 2016, potrivit HotNews.ro.

Clive Palmer, care a făcut avere în industria miniera, a comandat construcția navei companiei chinezești CSC Jinling Shipyard. Caietul de sarcini prevede ca Titanic II să respecte întocmai gabaritul navei originale, navă care la vremea sa era considerată imposibil de scufundat dar care în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912 în urma unei coliziuni cu un aisberg s-a scufundat în Atlanticul de Nord.

Cu 840 de cabine și nouă punți, „el va fi la fel de luxos precum Titanicul, dar va avea în mod evident cele mai recente tehnologii, sisteme moderne de securitate și de navigație„, a declarat industriașul într-un comunicat. Titanic II va naviga în emisfera de nord iar voiajul de inaugurare din Anglia până în America de Nord este planificat pentru sfârșitul anului 2016, a spus Clive Palmer.

Anuntul a fost făcut la sfârșitul festivităților ce au avut loc pentru comemorarea a 100 de ani de la dezastrul Titanicului.

      Articole recomandate