Vezi care sunt cele 9 trucuri testate pentru ca să devii mai deștept

Exista cateva metode simple prin care poti creste puterea creierului tau. Si toate sunt documentate stiintific.

1. Fa sport

Tot mai multe studii au aparut in ultima perioada care leaga miscarea de capacitatile creierului. Mitocondriile, o structura mica din celule care ofera energie – se creeaza nu doar in muschi, ci si in creier, spun cercetatorii americani.

2. Mananca peste, afine, omega 3 si antioxidanti

Toate aceste alimente intarzie imbatranirea creierului.

3. Imbraca-te inteligent

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care se imbraca cu tipul de haine purtate de persoane inteligente, se descurca mai bine la teste.

4. Dormi bine si limiteaza alcoolul, cafeaua si cola la orele tarzii

Cel mai bine e sa ai un program de somn bine stabilit, de la care sa nu te abati.

5. Efectul Mozart

In privinta ideii potrivit careia muzica clasica te face mai destept, parerile sunt impartite. Ce se stie este ca ascultatul oricarei piese creste nivelul de dopamina, fenomen asociat cu un creier mai zvelt.

6. Vorbeste singur

Pare ciudat, corect, dar vorbitul singur te ajuta sa te concentrezi mai bine la ce repeti. Spre exemplu, atunci cand trebuie sa gasesti ceva, daca repeti numele obiectului in minte, il vei gasi de 2 ori mai repede.

7. Viseaza cu ochii deschisi

Oamenii care fac asta au un IQ mai mare, spun cercetatorii de la Institutul Max Planck pentru Stiintele Creierului.

8. Fa exercitii N-back

Cercetatorii de la Universitatea Michigan sustin ca aceste exercitii necesita multa munca, dar aduc rezultate promitatoare. Ideea e simpla: trebuie sa iti amintesti cu cat timp inainte ai auzit un sunet sau cu cate slide-uri inainte ai vazut un anumit simbol. Dupa 20 de zile cu 20 min/zi de exercitii, ar trebui sa se imbunatateasca gandirea ta abstracta si rezolvarea problemelor, capacitati ale creierului care incep sa rugineasca dupa 30 de ani.

9. Stimulare electrica

Daca le incerci pe toate acestea fara niciun rezultat, stai cu ochii pe DARPA, agentia americana care incearca sa ne faca mai destepti prin stimularea electrica a creierului.

      Articole recomandate