Un irlandez falit şi-a construit o casă dintr-un miliard şi jumătate de euro

Un artist irlandez falit şi-a construit, la propriu, o casă din 1,4 miliarde de euro. Frank Bucley a luat bancnotele scoase din uz şi tocate de la Banca Naţională a Irlandei şi cu ajutorul cărămizilor în care aun intrat câte 50.000 de euro, şi-a construit pereţi întregi şi alte piese de imobilier, notează time.com.

El şi-a amplasat casa într-o clădire de birouri din Dublin, rămasă goală după terminarea construcţiei, în urmă cu patru ani. „Este o reflectare a nebuniei care a pus stăpânire pe noi. Numeroase persoane au investit miliarde în construcţii care acum nu mai valorează nimic. Am vrut să creez ceva din nimic”, a explicat Buckley.

Pereţii sunt acoperiţi integral cu bancnote sfâşiate, de asemenea şi podeaua, având decoraţiuni realizate din monezi. Bărbatul plănuieşte să construiască şi o bucătărie pe lângă livingul şi holul pe care le are deja terminate. În plus, acesta a explicat cât de călduroasă este casa mulţumită pereţilor izolaţi cu euro. „Orice s-ar spune despre euro, este un izolator grozav”, a adăugat artistul de origine irlandeză.

În Irlanda, la începutul anilor 2000, s-au dat numeroase credite ieftine, imediat după intrarea ţării în zona euro. Prăbuşirea pieţei în 2007 a aruncat Irlanda în cea mai adâncă recesiune, obligând autorităţile statului să accepte un împrumut de la UE şi de la FMI. Deşi nu avea un venit constant, Frank Buckley a reuşit să contracteze un credit pentru o casă în valoare de 365.000 de euro. În acea casă, care şi-a pierdut o treime din valoare, locuieşte acum fosta sa soţie, de care a divorţat, irlandezul mutându-se de la începutul lui decembrie în „casa sa de un miliard de euro”.

      Articole recomandate