Video:Cântecul unor foşti paraşutişti ruşi împotriva lui Vladimir Putin a devenit un succes pe internet

O formaţie de rock compusă din foşti paraşutişti ruşi înregistrează un succes pe Internet cu un cântec, vizionat de 500.000 de ori pe YouTube în trei zile, care îi cere „tiranului” Vladimir Putin să plece, relatează AFP. 

Cu braţe groase tatuate, berete albastre pe cap şi medalii în piept, doi solişti, acompaniaţi de trei muzicieni, denunţă regimul premierului Vladimir Putin, favorit al prezidenţialelor din 4 martie.
„Ai distrus apărarea, armata este ruptă, ai scuipat soldaţii şi ai trimis ofiţerii la plimbare. Nu iertăm «meritele» tale şi îţi cerem paşnic: pleacă, tiranule!”, cântă foştii militari.

„Tu eşti ca mine, un om, nu Dumnezeu. Şi eu sunt ca tine, un om, nu cretin. Nu te vom mai lăsa să minţi şi să furi. Suntem paraşutişti liberi şi patria mamă este cu noi! Tu nu eşti decât un funcţionar, nu un ţar sau un Dumnezeu”, continuă ei în refren.

 

Până azi, înregistrarea video fusese vizionată de 584.000 de ori de la postarea sa joi. Apariţia lor la televiziunea online Dojd, vineri, a fost privită de 150.000 de ori.

Unul dintre cântăreţi explică, în faţa unui jurnalist uimit să vadă că foşti combatanţi îl critică pe Putin, un fost agent KGB care cultivă o imagine de om dur, că nu suportă regimul corupt al liderului rus.

„Noi suntem ca întreg poporul, nu vrem să trăim într-o ţară în care peste tot se fură şi se minte”, adaugă el, pentru a explica acest cântec, al cărui titlu este „Nimeni cu excepţia noastră!”, deviza paraşutiştilor ruşi.

VDV, acronimul trupelor aeropurtate, este un corp militar de elită al armatei sovietice, apoi al celei ruse. Cei circa 30.000 de membri ai săi au reputaţia unor adevăraţi combatanţi.

Criticii regimului rus, privaţi de acces la presa tradiţională, se fac cunoscuţi pe Internet, iar cântecele care îl denunţă pe Putin înregistrează adesea succes.

      Articole recomandate