Tinerii din Chişinău comemorează victimele violenţelor de la Kiev

kiev

Un grup alcătuit din câteva zeci de tineri din Chişinău, a aprins lumânări, ieri seară, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, lângă Arcul de Triumf, comemorând astfel victimele violenţelor de la Kiev.

Gestul reprezinta un simbol al solidaritatii cu poporul ucrainean, in raport cu evenimentele dramatice recente, desfasurate la Kiev, relateaza IPN.

Acţiunile violente în care au murit peste 20 de oameni continuă şi chiar sunt planificate şi alte intervenţii în forţă. Vrem să sensibilizăm organismele internaţionale să stopeze masacrul din Ucraina, care are loc din ambele părţi, atât a forţelor de ordine cât şi a protestatarilor”, a declarat Marian Cepoi, organizatorul acestei actiuni.

Participantii la eveniment si-au exprimat, de asemenea, ingrijorarea cu privire la posibilitatea ca scenariul ucranean sa conduca la declansarea unor actiuni extinse si in teritoriile vecine, atentionand pe aceasta cale, Guvernul de la Chisinau, in legatura cu eventualele provocari similare cu cele ce au produs violentele din capitala Ucrainei.

„Este important ca oricare manifestaţie să fie paşnică şi să fie respectate drepturile omului indiferent de cine aplică violenţa, structurile de stat, sau protestatarii. Fiecare protest trebuie să fie paşnic şi să promoveze democraţia şi nu violenţa”, a tinut sa precizeze Eduard Mihalas, unul din participantii la actiunea de comemorare a victimelor de la Kiev.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate