Erasmus+: UE facilitează acordarea burselor de studii tinerilor moldoveni

languages-erasmus (1)

Grație unui nou program lansat de Uniunea Europeana, la Chișinău, miercuri 19 februarie, tinerii din Republica Moldova vor putea obține burse de studii la universitățile țărilor comunității europene.

Este vorba despre proiectul Erasmus+, care se înscrie în contextul dezvoltării unui program cu o durată de șapte ani și nu prevede restricții cu privire la numărul de burse de studii acordate, relatează IPN.

Erasmus+ are drept obiectiv sporirea șanselor tinerilor moldoveni, de a obține acces la cursurile instituțiilor de învățământ superior din țările membre UE, lărgindu-le astfel plaja opțiunilor în domeniul educativ, al formării de cadre specializate, activităților specifice vârstei și nu în ultimul rând, sportului.

Graduate-world-image1

Va putea să obțină o bursă de studii în Europa, orice tânăr din Republica Moldova care va demonstra că are talent și abilități de a studia”, a declarat Elena Madan, reprezentanta Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, potrivit sursei citate.

Programul urmărește totodată și să încurajeze parteneriatele transfrontaliere între instituțiile educaționale, stimulând cooperarea și armonizarea sectorului educațional cu cel economic, subliniază sursa.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate