Târgul Universităţilor din România în Parcul Central “Ştefan cel Mare” din Chişinău

În perioada 11-13 iulie 2013, Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (www.fabromania.ro) desfăşoară Târgul Universităţilor din România – eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate instituţii de învățământ liceal și universitar unde elevii și absolvenții liceelor din Republica Moldova îşi pot continua studiile.

Evenimentul va avea loc în Parcul Central “Ştefan cel Mare” (Aleea Clasicilor) din Chişinău, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Târgul este un eveniment organizat în cadrul – Campaniei AdmiteRO, campanie ce are ca scop informarea, consilierea viitorilor liceeni şi studenţi care doresc să-şi facă studiile în România.

Voluntarii din cadrul organizațiilor membre FAB România vor prezenta ofertele educaţionale din cele 14 centre universitare reprezentative, vor oferi informaţii legate de procedura de admitere, acte necesare, metodologie şi vor împărtăşi din experienţa personală. Acest an Târgul se răspândește și va ajunge și în alte mari orașe ale Moldovei, pe 16 iulie la Universitatea B.P. Hasdeu din Cahul și pe 18 iulie la Universitatea A. Russo din Bălți.

Sâmbătă 12 iulie ora 11:30, la eveniment va fi prezent Ministrul delegat pentru Învățământul Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică din România – Mihnea Cosmin Costoiu

Pagina de facebook a evenimentului: Târgul Universităților din România

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România(FAB România) este formată din 14 asociații de tineri basarabeni din diferite centre universitare, aflați la studii în România.

Scopul federaţiei constă în a reprezenta interesele comune ale studenţilor şi elevilor de etnie română din Republica Moldova aflaţi la studii în România cu stimularea participării acestora la actul educaţional şi la viaţă socială, economică şi culturală.

În vederea realizării scopului, FAB România urmăreşte urmatoarele obiective:

• reprezentarea organizaţiilor cu scop şi obiective asemănătoare;
• realizarea unui cadru consensual comun şi organizarea de acţiuni specifice scopului şi obiectivelor de funcţionare, comune cu organizaţiile cu scop şi obiective asemănătoare;
• crearea unor relaţii bazate pe principii democratice între studenţi, elevi şi ceilalţi factori ai procesului de învăţământ;
• identificarea, prin consultări, a problemelor specifice ale studenţilor şi elevilor de etnie română din Republica Moldova aflaţi la studii în România şi implicarea în soluţionarea lor.

Dacă nu sunteţi siguri în ce oraş sau la ce facultate vreţi să mergeţi, organizaţiile de basarabeni din România vă aşteaptă la Târgul Universităţilor unde cu siguranţă veţi afla răspunsul!

      Articole recomandate