Cele 5 dorinţe pe care le are un om înainte să moară. Învaţă să apreciezi şi să-ţi trăieşti viaţa!

O asistentă a înregistrat de-a lungul timpului cele mai comune regrete ale persoanelor aflate pe patul de moarte, iar în top se află afirmația „Mi-aș fi dorit să nu muncesc atât de mult”. Care ar fi cel mai mare regret al tău daca aceasta ar fi ultima zi din viață? 

Nimeni nu a menționat nimic care să aibă legatură cu sexul sau cu bungee jumping. Bronnie Ware este o asisitenta medicală din Australia, care și-a petrecut mulți ani din viață îngrijind persoanele aflate în ultimele 12 săptămâni de viață. Ea a postat tot ceea ce spuneau persoanele respective pe blogul personal care se numește Inspiration and Chai, care a atras atât de mult atenția încât femeia a decis să puna toate informațiile într-o carte.

Mai jos vă prezentăm top cinci regrete ale persoanelor aflate pe patul de moarte:

1. Îmi doresc să fi avut curajul să-mi trăiesc cu adevarat viața pentru mine, nu viața pe care alții o așteptau de la mine

„Acesta a fost cel mai comun regret. Atunci când oamenii își dau seama că viața lor este pe sfârșite și analizează ce au făcut în restul vieții, își dau seama că au ramas o mulțime de vise neîmplinite. Mulți oameni nu și-au îndeplinit nici jumătate din vise, iar acest lucru s-a datorat alegerilor făcut de-a lungul vieții . Sănătatea îți aduce cea mai mare liberate și cei mai mulți realizează acest lucru atunci când nu o mai au”.

2. Îmi doresc să nu fi lucrat atât de mult

„Acest regret l-am întâlnit la fiecare pacient bărbat pe care l-am îngrijit. Ei au ratat tinerețea copiilor, dar și compania partenerei. Toți bărbații pe care i-am îngrijit regretau enorm faptul că au petrecut foarte mult timp la serviciu muncind pentru diverse proiecte”.

3. Îmi doresc să fi avut curajul să-mi exprim sentimentele

„Multe persoane și-au suprimat sentimentele în așa fel încât să mențină liniștea și pacea cu alții. Un rezultat a fost acela că s-au complăcut într-o existență mediocră și nu au devenit niciodată ceea ce de fapt erau capabili să devină. Multe boli i-au afectat în urma acestor sentimente păstrate sub lacăt”.

4. Îmi doresc să fi păstrat legatura cu prietenii mei

„Adesea ei nu-și dau seama de beneficiile unui vechi prieten, asta până în ultima săptămână de viața. Mulți au devenit atât de prinși de viața lor încât au renunțat la prietenii de altă dată”.

5. Îmi doresc să mă fi lăsat să fiu mai fericit

„Aceast regret este surprinzător de comun. Mulți nu au realizat decât pe patul de moarte că fercirea este o alegere. Ei au fost toată viața închistați cu tabieturile și obiceiurile lor. Frica de schimbare i-a făcut să se prefacă fața de alții și în special față de ei”.

      Articole recomandate