Studiu.Cercetătorii susţin că berea nu îngraşă

Berea are cel mai mic conţinut caloric dintre toate băuturile alcoolice. Cel puţin aşa susţin oamenii de ştiinţă de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid.

Savanţii spanioli spun că 100 de mililitri de bere cu alcool au 43 de kilocalorii, în timp ce sortimentul fără alcool are 17 kilocalorii la suta de mililitri. Astfel că un pahar de 350 de mililitri ar în jur de 150 de kilocalorii în cazul berii cu alcool, în timp ce sortimentul fără alcool are aproape 60 de kilocalorii.

De partea cealaltă, vinul alb sec are 73 de kilocalorii la suta de mililitri, vinul roşu sec conţine 73 de kilocalorii, votca are 235 de kilocalorii, iar whisky are 220 de kilocalorii la suta de mililitri.

Berea nu îngraşă

În urma datelor obţinute în laborator, cercetătorii spun că afirmaţia că „berea îngraşă” este un mit. În plus, aceast tip de băutură, indiferent dacă are sau nu alcool, conţine sodiu, carbohidraţi, proteine şi chiar vitaminele B2 şi B6. Experţii spun că un pahar de 350 de mililitri de bere conţine 150 de kilocalorii, 13 grame de carbohidraţi, 1,5 grame de proteine, 0 grame de grăsimi şi o medie de 5% alcool.

În timpul verii, alegem să bem bere pentru calităţile ei recunoscute deja: capacitatea acesteia de a hidrata organismul, în completarea hidratării recomandate cu apă, datorită chiar conţinutului său de peste 90% apă, precum şi capacitatea acesteia de a furniza organismului nutrienţi valoroşi datorită ingredientelor sale naturale. Pentru a beneficia de efectele benefice ale berii este indicat să se bea în cantităţi moderate”, spune dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Astfel, bărbaţii ar trebui să bea zilnic două pahare de bere la 330 de mililitri, în timp ce femeile un singur pahar de 330 de mililitri.

Cercetătorii spanioli susţin că berea este o băutură diuretică, ce nu îngraşă, pentru că, spre deosebire de celelalte băuturi alcoolice, are un conţinut caloric scăzut. În plus, reduce stresul acumulat peste zi şi asigură o mai bună odihnă în timpul nopţii.

Descoperirile spaniolilor sunt confirmate de un alt studiu realizat de cercetatorii elveţieni. Aceştia au descoperit că femeile care beau alcool cu moderaţie sunt mai puţin predispuse să se îngraşe şi multe chiar slăbesc din acest motiv. Se crede că în cazul femeilor alcoolul stimulează metabolismul.

      Articole recomandate