Ştiri din sport: Cel mai bun tenisman moldovean – la o nouă victorie, în Antalya

radu albot

Radu Albot, cel mai bun tenisman moldovean, a repurtat, la 23 februarie curent, a treia victorie la turneul internaţional de la Antalya (Turcia). El l-a învins în sferturile de finală ale competiţiei pe francezul Alexis Musialek în două seturi, 6-0, 6-1, transmite Moldpres.

Radu Albot, component al echipei naţionale, este considerat, conform ratingului său, favoritul numărul doi al turneului. Adversarul său în semifinală va fi Yu Chang (China).

Turneul este dotat cu premii în valoare de 10 mii de dolari. Anterior, tenismanul moldovean i-a devansat în şaisprezecimi pe Julien Cagnina (Belgia), iar în optimile turneului – pe Hiroki Kondo (Japonia).

Radu Albot a repurtat o primă victorie în sportul autohton, la unul dintre cele mai prestigioase patru turnee din lume, Australian Open, care se desfăşoară în mod tradiţional la Melbourne (Australia).

Lui îi aparţine, deocamdată, încă o performanţă unică în istoria tenisului moldovenesc. În 2005, jucătorul a cîştigat la Reggio Calabria (Italia) turneul rezervat celor mai buni opt jucători juniori în vîrstă de pînă la 16 ani din Europa.
Moldoveanul Radu Albot deține locul 220 în clasamentul mondial.

      Articole recomandate