La Chişinău se sărbătoreşte dragostea. „Dragobetele sărută fetele”

saruta fetele

La 24 februarie, pe rit vechi, este sărbătorită ziua de Dragobete, considerat de fapt echivalentul Sfântului Valentin. Cu această ocazie, azi la Chişinău va fi marcată iubirea prin mai multe acţiuni desfăşurate pe tot parcursul zilei.

Pentru astăzi, tineretul liberal anunţă desfăşurarea unui program bogat. Cu începere de la ora 12.00, în Scuarul Arcului de Triumf din centrul Chişinăului, mai mulţi tineri îmbrăcaţi în haine naţionale vor felicita fetele cu ocazia Dragobetelor printr-un sărut pe obraz, păstrând datina sărbătorii ”Dragobetele sărută fetele!”. De asemenea, tradiţional, va fi instalat „Leagănul Iubirii”, în care îndrăgostiţii vor putea să se fotografieze.

Totodată, şi liberal-democraţii anunţă că vor organiza azi în capitală mai multe acţiuni consacrate sărbătorii Dragobetelor, pentru acestea fiind rezervate intrările din Parcul „Valea Trandafirilor”, Parcul Râșcani, „Parcul Dendrariu” de la Buiucani, Grădina Publică „Ştefan cel Mare” şi altele.

La fel, începând cu ora 13.00, în Scuarul Europei, tinerii îndrăgostiți vor primi certificate de căsătorie pentru o zi, iar la 20:00, în Scuarul Teatrului de Operă și Balet, va avea loc un eveniment spectaculos însoţit de lansarea lampioanelor. În paralel, se vor desfășura evenimente în toate sectoarele oraşului Chişinău, dar şi în raioanele Republicii Moldova, anunţă tineretul PLDM.

Dragobetele este o sărbătoare specifică culturii româneşti, care se sărbătoreşte în zile diferite de către oamenii din diferite zone ale teritoriului românesc. Basarabenii marchează această sărbătoare la 24 februarie, pe când în unele localităţi româneşti se sărbătoreşte la 28 februarie, 1 martie sau chiar la 25 martie. Sărbătoarea Dragobete reprezintă o comunicare de regăsire a sentimentelor de dragoste dintre tineri.

Sursa: social.moldova.org

 

      Articole recomandate