SMS-urile, tot mai puţin populare. Află care mijloacele de comunicare le-a înlocuit

Pentru prima dată în istoria telefoanelor mobile, numărul SMS-urilor trimise în întreaga lume a scăzut considerabil, scrie dailymail.co.uk.

Din decembrie 1992, când inginerul Neil Papworth trimitea primul SMS (short message service n.red.) din lume către reprezentantul Vodafone Richard Jarvis, cu textul „Crăciun fericit”, acest tip de mesaje text a fost folosit în scopuri dintre cele mai variate: de la stabilirea unor întâlniri de afaceri, la cereri inedite în căsătorie.

După două decenii în care SMS-ul a ajuns cel mai la îndemână mijloc de comunicare, compania Ofcom a anunţat o scădere a numărului SMS-urilor trimise.

Anul trecut, în Marea Britanie au fost trimise 39,7 miliarde de mesaje trimise, însă anul acesta numărul lor a scăzut la 38,5 miliarde. Diminuarea a fost pusă pe seama noilor metode de comunicare, care au devenit tot mai populare odată cu dezvoltarea smartphone-urilor. Mesajele trimise de pe aplicaţiile mobile pentru Yahoo! Messenger şi postările pe Twitter sau Facebook direct de pe un telefon sunt principalele motive ale scăderii popularităţii SMS-urilor.

      Articole recomandate