Scrisoarea unui hoţ pentru victimele lui: „Sper că veţi găsi în inimile voastre puterea de a mă ierta”

scrisoare

Un cuplu din Marea Britanie a fost surprins să primească prin poştă verighetele pe care cineva le furase în timpul unei petreceri, în urmă cu 15 ani, relatează Daily Mail.

Misteriosul expeditor a fost chiar hoţul bijuteriilor care a explicat, într-o scrisoare emoţionantă, că regretă profund gestul pe care l-a făcut în anul 1998.

Bărbatul se afla la o petrecere dată de Margot Riphagen, în vârstă de 16 ani la vremea respectivă, când a furat verigheta mamei acesteia, două inele pe care soţii Riphagen le făcuseră pentru fiicele lor, dar şi un inel pe care tatăl adolescentei i-l dăruise soţiei sale la naşterea primului copil.

Domnule şi Doamnă Riphagen, vă scriu pentru a vă cere iertare că am în posesie ceva ce sunt sigur că pentru dumneavostră este foarte preţios şi căruia îi simţiţi lipsa”, a scris acesta.

Bărbatul a explicat că a regăsit recent bijuteriile în timp ce făcea curat în casă. După mai multe căutări în paginile albumelor vechi şi pe internet a reuşit să găsească adresa locului de muncă al domnului Riphagen.

Repet, îmi pare cu adevărat rău pentru suferinţa, durerea pe care gestul meu l-a provocat familie dumneavoastră. Sper că veţi găsi în inimile dumneavoastră puterea de a mă ierta. Ca adult, înţeleg acum cât de valoroase sunt aceste obiecte din punct de vedere sentimental”, se mai arăta în scrisoarea semnată de „un copil prostuţ care vrea să repare o greşeală”.

Potrivit unui prieten al lui Margot, care a postat pe Reddit o fotografie a scrisorii şi a bijuteriilor, „pentru familia Riphagen nu contează cine este expeditorul, cu siguranţă nu va încerca să afle, ci este pur si simplu recunoscătoare că a recuperat aceste lucruri”.

      Articole recomandate