Un american a câştigat sute de mii de dolari pe an stând degeaba. Chinezii munceau în locul lui

internet relaxare

Un dezvoltator web din SUA a plătit mai mulţi chinezi să muncească în locul său, pentru ca el să aibă timp să stea pe Facebook şi să urmărească filmuleţe cu pisici toată ziua, scrie Thenextweb.com.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, el fiind prezentat drept „Bob”, lucra pentru o „companie foarte importantă de infrastructură cu sediul în SUA”, conform sursei. Acesta câştiga peste 250.000 de dolari anual, din care plătea doar 50.000 de dolari pe an companiei de consultanţă din China care îi făcea treaba.

„Bob” venea la serviciu la ora 9 şi stătea pe reţeaua de socializare Reddit până în jurul orei 11:30, când mergea la masă. Când se întorcea, mai stătea o oră pe eBay şi două ore şi jumătate pe Facebook şi LinkedIn, iar la 4 şi jumătate trimitea către conducere raportul cu „munca” din ziua respectivă. Apoi, la 5 seara pleca spre casă, arată Thenextweb.com.

„Bob”, în vârstă de aproximativ 40 de ani, era văzut drept unul dintre cei mai eficienţi angajaţi, fiind „un dezvoltator versat, care lucrează în C, C++, perl, java, Ruby, php, python şi alte limbaje de programare”, dar şi „ un familist convins, un bărbat liniştit, cu vechime în companie”.

Şmecheria lui „Bob” a ieşit la iveală după ce compania a descoperit o anomalie: contul lui „Bob” era accesat zilnic din China. Crezând că este vorba despre un atac informatic, compania a alertat furnizorul de internet, care a descoperit totul.

Thenextweb.com mai scrie că „Bob” ar fi fost de fapt angajat la mai multe companii, pe care le-ar fi păcălit în acelaşi mod, probabil spunând că lucrează de acasă.

      Articole recomandate