Scrisoare celor care rămân: viața poate fi al naibii de scurtă, trăiește clipa

De obicei îmi planificam viața. Îmi plăceau acele liste, memento-uri și stikere. Tot ce am întreprins, la început, a fost un succes, dar apoi prea repede pierdeam interesul pentru acel lucru, oboseam, și pasiunea  de odinioară dispărea.

Însă acest lux cu cancerul nu mi l-am putut permite. Nu e ceva la ce ai putea renunța, de îndată ce te plictisești. El nu poate fi amânat pe mai târziu și între timp să te ocupi cu alte lucruri, mult mai interesante. Cel puțin, eu nu am reușit.

Toate lucrurile pe care eu nu le mai pot face, ție nu-ți sunt refuzate. Deci, în lipsa mea, te rog, te rog, bucură-te de viață. Prinde-o cu ambele mâini, ține-o bine, agit-o și crede în ea în fiecare secundă. Adoră-ți copiii. Chiar nu știi ce binecuvântat ești că poți striga la ei dimineața să se grăbească și să se spele pe dinți.

Îmbrățișează-ți iubitul și, dacă nu-ți întoarce strângerea, găsește pe cineva care să o facă. Toată lumea merită să iubească și să fie iubit. Nu te mulțumiți cu mai puțin. Găsește-ți un job care să-ți placă, dar nu-i deveni sclav. Nu va scrie pe crucea ta “Mi-aș fi dorit să muncesc mai mult”. Dansează, râzi și mănâncă cu prietenii tăi. Prieteniile adevărate, cinstite, puternice, sunt o binecuvântare totală și o alegere mai bună decât să trebuiască să împărțim loialitatea cu cineva doar pentru că există o legătură de sânge. Alege-i cu înțelepciune, prețuiește-i cu toată dragostea de care ești în stare. Înconjoară-te cu lucruri frumoase. Viața are multă tristețe gri, dar găsește-ți curcubeul și urmează-l. Frumusețea există peste tot, doar că uneori trebuie să te străduiești puțin pentru a o vedea.

Vă rog, nu risipiți toată dragostea pe mine, mai bine dați-o copiilor mei, familiei și celor apropiați. Și atunci când veți închide perdelele pe timp de noapte, priviți sus la cer, căutați acea stea- eu voi fi acolo. Mă voi uita la voi, savurând o pina colada cu cea mai delicioasă ciocolată.

Vise bune, la revedere și Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Vă pup, Charlie.”

rosu

Acesta este un fragment din scrisoarea prin care Huffington Post și-a anunțat cititorii că fosta lor colaboratoare a pierdut lupta cu cancerul. Acesta s-a stins la vârsta de 36 de ani, după ce a fost diagnosticată cu cancer intestinal. Întreaga scrisoare o puteți citi AICI.

o-CHARLOTTE-KITLEY-570

      Articole recomandate