Scenă incredibilă în Grecia: Un parlamentar neonazist a bătut o deputată, în direct, la TV (Video)

e numele lui Ilias Kasidiaris, purtator de cuvant al partidului de extrema dreapta Chrysi Avgi din Grecia, a fost emis un mandat de arestare, anunţă BBC News.
Ilias Kasidiaris, un deputat neonazist grec, a agresat doi parlamentari de stânga în cadrul unei dezbateri transmise în direct, în această dimineaţă, de postul de televiziune Ant1. Ulterior, bărbatul a părăsit emisunea, relatează AFP.

În timpul discuţiei, Kasidiaris şi-a pierdut cumpătul şi a aruncat un pahar cu apă către deputata stângii radicale, Rena Duru. Imediat, spiritele s-au încins, o altă deputată, comunista Liana Kaneli, protestând vis-a-vis de gestul parlametarului. În timp ce îşi adresau insulte reciproc, Kasidiaris i-a aplicat deputatei Kaneli două palme zdravene, apoi un pumn care a năucit-o pe femeie.

Ilias Kasidiariseste purtător de cuvânt al formaţiunii Chryssi Avgi (Zori Aurii), care a intrat în Parlament cu 6,9 la sută din voturi în urma alegerilor de la 6 mai.

Violenţa incidentului a provocat consternare în Grecia, în contextul în care, potrivit sondajelor, formaţiunea neonazistă ar putea rămâne în Parlament în urma scrutinului de la 17 iunie, cu circa 4 la sută din sufragii.

      Articole recomandate