Zîmbește, statul îți repară drumul

Zâmbește, lumea te iubește.
Sunt sigură că vă mai amintiți de campania organizată cu ceva timp în urmă de către PublikaTV. Am fost, am văzut, am vorbit și îmi amintesc că acea zi era una reușită. Înainte de a primi balonul zâmbăreț mergeam spre Universitate de la bilblioteca municipală, îmi luasem doza mirosului de carte pentru ceva timp. Ei bine am primit acel balon, îl țin și acum acasă doar că iată mi s-a terminat zâmbetul când în această dimineață balonul meu avea altă formă, cea a unui rutunjor deshidratat, iată așa, îl privesc și nu mai zâmbesc.

Aseară am decis să mai omorâm timpul și să facem o plimbare pe străzile de la Ciocana. Observ de la depărtare o pată mai neagră decât ar fi normal să fie asfaltul, zimbesc și spun prietenei: iaca na, zimbește că ai drum nou.

O cârpeală la întâmplare, zici că din neatenție căzuse mortan și greu fiind al strânge hai să mergem cu greutate peste el, vom șterge ochii lumii.
Ei și dac’ar fi doar pe o străduță nu ar fi ceva deosebit, au făcut-o și cu asta basta, dar când vezi tot orașul cârpit în acest mod îți vine a plânge chiar, om al nimănui, drum al nimănui, țară a nimănui, sau poate să cobori din microbuz mai știi ce nebun conduce și Doamne, căci aici și drumul și imbecilul te trimite pe lumea celor drepți, dar nu-i pe asta…important că avem drumuri și reparate din vară în vară mai sunt.
Anual din bugetul statului se alocă sume destul de măricele pentru reparare drumurilor, dar mult prea mulți sunt cei care-și vor îngroșa portofelul cu acești bani, și mulți prea mulți vor fi cei ce vor simți efectul trambulinei mergând pe drumurile Moldovei.
Vreau și eu drumuri bune. Dacă-n țara asta ar fi problema doar în drumurile frumos asfaltate am trăi ca regii, dara azi o problemă apare mâine ea face încă două.
Suntem fericiți și zâmbim, de ce nu? suntem mândri și norocoși de ceea ce avem. Și cum spune un banc, numărul gropilor va scădea căci din două se va face una, și vom zimbi atunci cu toți cei 32 iepurași.

Eu aș cânta să mă audă toți:

Drumurile noastre, poate se vor repara vreodată,
Drumurile și străduțe,
Drumurile dar și mintea moldovanului.

      Articole recomandate