Revoltător: Consilierii au votat în secret redenumirea străzii Cuza Voda în numele eroului Uniunii Sovietice Aleksei Belski

Decizie surprinzătoare a Consiliului Municipal Chişinău. Reuniţi într-o şedinţă secretă, consilierii PL, PD şi PLDM au votat pentru iniţiativa socialiştilor de a redenumi o parte a străzii Cuza Vodă în strada Alexei Belski. Potrivit ava.md, este vorba despre porţiunea dintre strada Sarmisegetuza şi bulevardul Dacia. 

Anterior, Liga Tineretului Rus, împreună cu Partidul Patriotii Moldovei, au desfăşurat o campanie pentru redenumirea străzii Cuza Voda în Aleksei Belski. Strada a mai purtat acest nume în perioada sovietică, iar în anul 1990 a fost denumită „Cuza Vodă”.

Anterior, Liga Tineretului Rus, împreună cu Partidul Patriotii Moldovei, au desfăşurat o campanie pentru redenumirea străzii Cuza Voda în Aleksei Belski. Strada a mai purtat acest nume în perioada sovietică, iar în anul 1990 a fost denumită „Cuza Vodă”. Aleksei Belski este erou al Uniunii Sovietice şi a condus batalionul care, în 1944, a arborat drapelul roşu la Chişinău.

Internautii de revola si se impotrivesc acestei initiative.

Nu mă interesează cum s-a numit ea în 70, nu ştiu cine a fost Belskii şi nici nu vreau să ştiu.

Eu vreau ca strada pe care trec să poarte numele unei personalităţi mari, de care cu adevărat sunt mândră şi despre care am învăţat la şcoală. Pe Alexandru Ioan Cuza l-am îndrăgit de la orele de istorie, în mare parte datorită faptului că mergeam atât de des pe strada care îi poartă numele.

Eu vreau să nu cedăm în faţa cerinţelor unor minorităţi, în aspecte ce ţin de demnitate şi verticalitate naţională. Este ofensator, jignitor pentru toţi moldovenii!!! Să schimbi numele unei străzi, dintr-a unui Domnitor român în a unui rus, despre care idee nu am cine a fost. Şi dacă o fi fost mare, tot nu-i mai mare pentru noi decât a fost A.I.Cuza, scrie Adriana Solovei

      Articole recomandate