Raiul pasionaţilor de sport

Venezuela este prima ţară din lume care are un complex sportiv destinat aproape oricărui sport la care te-ai putea gândi: la parter se joacă baschet, la unu e o sală de forţă, un etaj mai sus – pista de alergare, iar fotbalul se joacă pe acoperiş, scrie BBC.

Fiindcă locuitorii din cartierele mărginaşe ale capitalei Caracas duc lipsă atât de spaţiu, cât şi de locuri unde să facă sport, arhitecţii de la Urban Think Tank le-au sărit în ajutor şi au construit o „sală verticală a sporturilor”, scrie BBC. Deşi destul de înghesuită şi de puţin înaltă, clădirea va putea găzdui şi conferinţe şi evenimente culturale sau de divertisment, datorită folosirii inteligente a spaţiului.

De când a apărut sala de sport, criminalitatea din Barrio La Cruz a scăzut cu 30%, iar consumul de droguri şi obezitatea au scăzut şi ele.

La etajul unu există o sală de forţă şi o cantină.

Pe acoperiş se joacă fotbal.

La parter se pot juca fotbal, baschet sau volei.

Pista de atletism care înconjoară nivelul doi.


Aşa va arăta a doua sală de sport construită de Urban Think Tank în Venezuela, care va fi gata la sfârşitul lui 2012. Alte ţări au preluat şi ele conceptul – printre care Iordania, India, Brazilia şi Olanda – şi vor deschide săli de sport în curând.


      Articole recomandate