Radarul pentru… pietoni!

Pe fondul crizei economice, nu ar fi de mirare ca autorităţile să se gândească să-i amendeze chiar şi pe pietoni pentru exces de viteză. Mai vin bani la buget. Însă ar fi o idee total deplasată. Totuşi, în Franţa a fost inaugurat primul radar pentru pietoni! Iată despre ce este vorba.

Iată primul radar pentru pietoni – a fost montat în oraşul Rouen, din Franţa. Pietonii sunt limitaţi la maximum 3 km/h, în caz contrar o cameră îi pozează. Şi amenda? Ei bine, nu e cazul de nici o amendă, deoarece ideea acestui radar nu este de a aduce bani la bugetul de stat prin pedepse.

Nicidecum. Este o acţiune inedită a municipalităţii, prin care pietonilor din centrul oraşului li se atrage atenţia că au ce admira dacă nu se grăbesc. Prin urmare, este doar o strategie prin care Rouen încearcă să-şi evidenţieze mai bine patrimoniul prin această idee curioasă, dar care are un efect garantat.

Cei din spatele acestei idei s-au gândit la toate: indicator pentru limitarea vitezei la 3 km/h, o cameră radar, care îţi face poză dacă depăşeşti această viteză, dar şi indicatoare explicative – pentru ca nu cumva să se trezească vreun fan al tribunalelor să dea în judecată municipalitatea.

 

      Articole recomandate