Cea mai scumpa fotografie din lume a fost vanduta cu 4,3 milioane de dolari

O fotografie realizata, in anul 1999, de fotograful german Andreas Gursky, ce reprezinta raul Rin, a fost vanduta la o licitatie din New York, SUA, contra sumei de 4,3 milioane de dolari!


Andreas Gursky se poate numi unul dintre cei mai norocosi fotografi din lume, reusind sa vanda o fotografie de-a sa, numita „Rhine II ” la un pret record de 4,3 milioane de dolari (valoarea estimata initiala fiind in intervalul 2,5 – 3,5 milioane de dolari).

Gursky nu se „confrunta” pentru prima data cu o astfel de situatie, el aflandu-se in topul fotografilor cu cele mai scumpe imagini din lume, reusind sa vanda in 2007 o alta fotografie de-a sa, numita ” 99 Cent II Diptychon”, pentru suma de 3,34 milioane de dolari, dupa care o alta copie a aceeasi imagini pentru 2,48 milioane de dolari in noiembrie 2006 si o a treia copie a imaginii pentru 2,25 milioane de dolari in mai 2006 (obtinand un total de aproximativ 8 milioane de dolari pe mai multe copii ale unei fotografii).

Desi pare ireal, se pare ca fotografiile acestuia sunt extrem de apreciate in randul colectionarilor, Gursky avand in palmares mai mult de 23 de expozitii pe intreg mapamondul.

      Articole recomandate