Premieră pentru Moldova: Primul videoblog de producţie autohtonă lansat de un grup de tineri din Ungheni

Ungheniul începe să-şi justifice întâietatea la viteza de acces la Internet în Republica Moldova. La data de 25 februarie, un grup de tineri din Ungheni a lansat primul videoblog de producție autohtonă, cu pretenții (pe bună dreptate) naționale – Tzolul (WakeUp Moldova).

 

Proiectul își propune să condamne prin mini-scenete video comportamentul uneori mancurt al tinerilor din ziua de azi. „Wake up Moldova este în primul rând un grup de tineri care sunt mai întâi buni prieteni și mai apoi – creatori și actori. Și nu în ultimul rând – niște oameni simpli ce stau în chiloți si maiouri în fața calculatorului, să vadă câte vizualizari au și câte comentarii au apărut”, a declarat zâmbind liderul echipei „Wake up Moldova”, Artur Botnaru.

Artur Botnaru 

Ideea unui astfel de proiect a apărut încă în vara anului trecut, dar membrii echipei au amânat lansarea ideii din lipsă de resurse și din frica de a le fi furată inițiativa. Periodicitatea apariției episoadelor noi ale acestei producții video este de 3-4 săptămâni. „Circa două săptămâni filmăm, și o săptămână montăm materialul filmat. Pentru lansarea primului episod am lucrat în regim non-stop exact 11 zile”, spune Artur Botnaru.

Artur Botnaru şi Diţa Iulia

Liderul echipei spune că proiectul este sortit succesului tocmai din considerentul că este rezultatul unui efort comun. „Fiecare membru este o verigă importantă în acest show numit „Wake up Moldova”. De exemplu, nu pot vedea pe altcineva în rolurile Iuliei și Doinei, nu pot avea un alt cameraman decât Sergiu, nu pot avea alți oameni ce montează decât Vladimir sau Oleg și nu pot avea alte personaje episodice decât Pavel, Anatol sau Maxim. Cred, la rândul meu, că nici ei nu pot avea un alt Artur”,  mai povestește Artur Botnaru.

Echipa Wake Up Moldova

Membrii echipei spun că financiar și moral sunt susținuți de părinți, iar unele localuri din Ungheni s-au oferit să le pună la dispoziție locații pentru filmări. Deja au loc flimările episodului următor şi dupa informaţiile care le-a oferit liderul echipei pentru blogul Yupi.md lansarea episodului nr. 2 va avea loc pe 10 martie si va fi plasat pe youtube , dar şi pe  :  http://wakeupmd.blogspot.com.

Primul Episod al show-ului Wake Up Moldova

      Articole recomandate