Pomul de Crăciun a fost instalat în centrul Capitalei. Atmosfera de sărbătoare se instaurează în PMAN

Pomul de Crăciun a fost instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Operaţiunea de defrișare, transportare şi montare a bradului a durat aproape cinci ore.

Bradul, de aproape 50 de ani, a fost cumpărat de la o familie din sectorul Poșta Veche al capitalei, la un preţ de 15 mii de lei.

Pentru ca bradul să fie tăiat, o porţiune a străzii a fost blocată, liniile de electricitate şi telefonie au fost deconectate, iar copacii de pe străzi au fost curăţiţi. O armată de muncitori s-au chinuit câteva ore să taie coniferul şi să-l scoată intact din gospodărie. Operaţiunea a fost urmărită cu sufletul la gură de zeci de vecini.

După aceasta, bradul a fost escortat de poliţişti până în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Autorităţile spun că acesta este cel mai frumos pom de Crăciun de până acum.

Bradul instalat în PMAN are o înălţime de aproape 20 de metri. În următoarele trei zile ei va decorat cu jucării şi luminiţe, aduse inclusiv din România. Pentru amenajarea pomului de Crăciun autorităţile vor cheltui în jur de 500 de mii de lei.

De când l-am instalat, toţi oamenii care trec prin centru se filmează şi se fotografiază cu el. Aşa brad frumos n-am avut în Capitală„, se laudă Eliferie Haruţa, şeful Asociaţiei Spaţii Verzi. Deocamdată nu se ştie cu ce jucării va fi împodobit pomul de Crăciun, cert este că acesta va fi inaugurat ca şi anul trecut, pe 1 decembrie. „Mâine, lucrătorii de la Lumteh vor lucra 3-4 zile la montarea instalaţiilor. Ulterior, vom lucra şi noi, îl vom împodobi. Tot azi vom decide şi ce fel de jucării vor ajunge pe brad, iar deschiderea va fi ca şi în 2011„, a mai menţionat Eliferie Haruţa.

Pomul de Crăciun va fi inaugurat pe data de 1 decembrie şi va putea fi admirat până se vor încheia sărbătorile de iarnă pe stil vechi.

      Articole recomandate