Poliglot la 17 ani: Un tînăr din New York a învăţat singur 23 de limbi străine, cu ajutorul aplicațiilor iPhone (Video)

Un tînăr din New York are un talent deosebit: poate învața singur orice limbă straină, în doar cîteva săptamîni. Deocamdată vorbește fluent 23 de limbi și spune ca va învăța și altele.

Timothy Doner, 17 ani, din New York, a studiat 23 de limbi străine diferite, de unul singur. Printre acestea se numara: isiXhosa, un dialect din Africa de Sud, Wolof (dialect din Gambia), Swahili si Ojibwe (dialect al nativilor americani).

Doner a postat filmuleţe cu el pe Youtube vorbind diferite dialecte. A continuat să se perfecţioneze, dar şi să înveţe cât mai mult pentru a putea vorbi cu oricine, de oriunde.

A studiat singur după diferite manuale, lecţii video, etc, dar a încercat să-şi găsească parteneri de alte naţionalităţi care să îl ajute. Timothy a vorbit cu un alt tânăr din Irak pentru a învăţa mai bine araba, sau a urmărit filme cu Al doilea Război Mondial pentru a studia germana.

Uimitor nu este faptul că la vârsta lui are asemenea preocupări, că este serios şi hotărât, ci faptul că reţine totul cu o mare uşurinţă. Doner a dat examene în limbile învăţate şi a obţinut diplome pentru toate.

Tânărul poliglot american nu se opreşte aici. El spune că mai are şi altele pe listă, dar continuă cu dialectele din Sudan sau Malay.

Până acum tînărul originar din New York, Timothy Doner a învăţat:

1. Engleza

2. Franceza

3. Hausa

4. Wolof

5. Rusa

6. Germana

7. Yddish

8. Herbrew

9. Araba

10. Pashto

11. Farsi

12. Mandarina

13. Italiana

14. Turca

15. Indoneziana

16. Olandeza

17. isiXhosa

18. Swahili

19. Hindi

20. Persana

21. Spaniola

22. Ojibwe

23. Croata

      Articole recomandate