Plante aducătoare de noroc

De-a lungul timpului, foarte multe plante şi-au câştigat titlul de aducătoare de noroc datorită legendelor în care sunt amintite întâmplări fericite legate de ele. Cine nu a auzit de magia trifoiului, devenit simbol naţional irlandez sau de bambusul atât de utilizat în arta feng-shui?

Busuiocul este considerat o plantă aducatoare de noroc, magică şi sfântă, despre care se crede că s-ar fi ivit din lacrimile Maicii Domnului.

Numită norocel sau bănişor, planta-de-jad atrage prosperitatea în casă. În China, multe case şi restaurante au un ghiveci cu o astfel de plantă în apropierea uşii principale. Se crede că ea aduce belşug şi prosperitate, mai ales dacă este primită în dar.

Magnolia-albă este considerată un simbol al purităţii. Se spune că, dacă e plantată în faţa casei, atrage satisfacţii şi fericire. Dacă se află în curtea din spate, simbolizează bogăţii ascunse sau acumularea treptată a unei mari averi.

Pentru chinezi, bujorul este regele florilor, care aduce bogăţii şi onoruri. Legenda spune că toţi bujorii sunt norocoşi, însă cei de culoare roşie îl aduc în viaţa fetelor pe cel care le e sortit.

Tot pentru noroc şi prosperitate sunt recunoscute şi florile de iasomie. Îngrijeşte cum se cuvine o astfel de plantă pentru a te bucura de florile ei, dar şi de norocul pe care aceasta îl va atrage pentru tine!

Despre bambus, se spune că este planta care aduce cel mai mult noroc. Este adorat de toată lumea pentru că nu e pretenţios şi, pe lîngă noroc , aduce dragoste şi linişte în casa celui care îngrijeşte.

via femeia.ro

      Articole recomandate