Opt fotografii care ne vor schimba percepţia despre unele personalităţi

În condiţii normale, cu toţii suntem atenţi la imaginea pe care o arătăm lumii. Indiferent dacă eşti hippie, poliţist sau bicilist, de multe ori simţi presiunea societăţii atunci când trebuie să decizi cum să te îmbraci sau cum să te comporţi.

Presiunea este cu atât mai mare pentru celebrităţi, ale căror cariere depind de modul în care îşi controlează imaginea publică până la cel mai mic detaliu. Însă chiar şi personalităţile nu reuşesc întotdeauna să ascundă la nesfârşit acele fotografii care le-ar putea afecta imaginea.

Site-ul Cracked.com prezintă o galerie de 8 fotografii care ne vor schimba percepţia pe care o avem asupra unor personalităţi istorice:

1. Martin Luther King Jr, un împătimit al biliardului. Iată-l pe doctorul Martin Luther King Jr. în Chicago, la o masă de biliard, într-o poziţie specifică experţilor. Nu, nu este vorba despre o fotografie din acelea în care o personalitate publică pozează pentru a părea un om obişnuit. King era un împătimit jucător de biliard, sport ce l-a practicat în timpul colegiului, iar la începutul mişcării pe care a condus-o şi-a câştigat respectul unui bande din Chicago, după ce a reuşit să-i învingă pe toţi membrii acesteia la biliard.

2. Stephen Hawking tânăr şi sănătos, alături de soţia sa. Este greu să te gândeşti la savantul Stephen Hawking fără scaunul său cu rotile şi fără calculatorul care îl ajută să comunice. Însă, fizicianul britanic a fost un tânăr normal, student la Oxford, care în 1965 s-a căsătorit cu Jane Wilde. Fotografia prezentată este realizată după ce tânărul a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică – boala Lou Gehrig.

3. Bill Clinton, copia fidelă a personajului jucat de Jeff Bridges în filmul The Big Lebowski. Iată un instantaneu din 1970 cu viitorul preşedinte al SUA în perioada când era student la Yale, alături de Hillary. Cu siguranţă nimeni nu-l striga atunci Bill. Cu un astfel de aspect, cel mai probabil avea o poreclă haioasă, gen „Meat/Carne” sau „The Dude/Tipul”.

4. Adolf Hitler pe sanie. La asta chiar nu ne-am fi aşteptat. Ce este hilar la această fotografie este că şi de pe sanie, Hitler pare ameninţător. Ce impresie ar fi făcut dictatorul dacă ar fi purtat această pălărie la toate apariţiile sale?

5. Playboy-ul Stalin, care ar putea cuceri orice fată. Iată-l pe dictatorul rus Iosif Stalin în tinereţe, cu un look ce poate fi o combinaţie între Keanu Reeves şi Johnny Depp, care ar fi putut cuceri orice fată.

6. Michael Jordan, pe vremea liceului. Atunci când eşti în liceu, diferenţa dintre un atlet şi un tocilar poate fi foarte mică. Baschetabliştii au înălţimea necesară pentru a arunca la coş, însă în spatele uşilor închise aceştia ar putea să-şi ridice mult pantalonii şi să danseze cu umbrela, aşa cum face tânărul Michael Jordan în această poză, realizată în 1983 de Lane Stewart pentru revista Sports Illustrated.

7. Un Eminem la vârsta adolescenţei, cu tricou roz şi tort aniversar. Nimeni nu neagă că există adevăr în afirmaţiile lui Eminem că a avut o viaţă grea, fiind un copil abuzat, însă există şi excepţii. Eminem a primit tort de ziua lui şi s-a îmbrăcat într-un tricou roz, cu imaginea lui Alf.

8. Albert Einstein în pielea unui unchi beţiv în vacanţă. Dacă te consideri cel mai deştept om din lume, eşti conştient atunci când îţi dai tricoul jos şi te relaxezi la soare cu o pălărie prostească? Imaginea a fost surprinsă în 1932, în Palm Springs.

      Articole recomandate