„O zi pe Pământ” – Filmul unei zile în Moldova 12.12.12 (Video)

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, a participat la cea mai extinsă acțiune globală ”O zi pe Pământ 12.12.12” (One Day on Earth).

Filmul din Republica Moldova, produs primul printre ţările lumii participante la proiect, ilustrează în imagini şi mărturii ale oamenilor o călătorie care începe la kilometrul zero din Chişinău şi continuă pe cea mai lungă stradă din Europa – str. Munceşti ca să se încheie în Moldova rurală. Vocile oamenilor din acest film povestesc de ce au nevoie comunităţile lor ca să se dezvolte şi să prospere, scrie undp.md


Vocea oamenilor este importantă pentru consultările naționale privind viitorul pe care Moldova și-l dorește”, a spus Nicola Harrington-Buhay, Coordonator Rezident ONU și Reprezentant Permanent PNUD în Republica Moldova.  „Aceste consultări naționale urmează să implice pe fiecare – reprezentanți ai administrației publice locale și societății civile, ONG-uri, sectorul privat, sindicate și asociații patronale, comunitatea academică, în special persoanele a căror voce e mai puțin auzită”.

Organizația Națiunilor Unite a lansat la 13 decembrie curent în Parlamentul Republicii Moldova consultările naționale privind principalele îngrijorări și aspirații ale cetățenilor Republicii Moldova după 2015, un an care reprezintă termenul limită pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, pe care Moldova s-a angajat, în 2000 la New York, împreună cu celelalte 191 state-membre ONU, să le îndeplinească.

Iniţiativa globală „O zi pe Pământ”, susţinută de PNUD, se află la a treia ediţie, după 10.10.10 şi 1.11.11, şi consemnează în istorii video, filmate în aceeaşi zi timp de 24 de ore, proiecte, acţiuni şi episoade din viaţa curentă care aduc o viaţă mai bună oamenilor.

      Articole recomandate