O lecție despre succes: cum să reușești fără un scop?

În viața de zi cu zi fiecare om se deplasează într-o direcție oarecare, fie că aceasta  aduce un rezultat, fie că inspiră sau pur și simplu reprezintă dorința de a nu sta în același loc.

Cu siguranță mișcările reprezintă un anumit beneficiu doar în cazurile în care există o destinație și anume ea contribuie la diverse schimbări, schimbări care determină un destin, care dezvoltă relații, contribuie la progresul societății în care locuiești și inhibă procesul de stagnare al umanității. De unde provin toate aceste mișcări ?

Ar fi oare un mecanism construit din piese aduse dintr-o altă lume, ar sta cineva în spate cu un obiect ascuțit, sau  constrânge cineva în mod abuziv omul ? Toate acestea nu sunt decât vise, dorințe, speranțe, idei ale acestuia, care într-un final nu determină decât un scop.

  Ce reprezintă scopul pentru tine, un simplu cuvânt des auzit la alte persoane  sau un gând care te frământă zile întregi ? Dacă ai în viziune  prima variantă  nu-mi  rămâne să spun decât un singur lucru, EȘTI PIERDUT ! Și o să confirm la fiecare ocazie fără măcar să roșesc un pic.

Pierdut, acesta este cuvântul care definește un om fără un scop, deci un om dezorientat, fără echilibru care se face asemenea cu pământul la cea mai mică deviere, la cel mai mic cutremur. Fără scop – reprezintă motivul tuturor neînțelegerilor, nemulțumirilor, neplăcerilor altfel spus reprezintă o viața ruinată a unui om capabil. Ce reprezintă în sine un scop ?

Un răspuns destul de simplu se găsește în numeroasele exemple ale oamenilor de succes, adică a celor care duc un mod de viață deosebit ce nu se intersectează cu  – Nu există, Nu pot, Nu sunt sigur, Este imposibil.

Destul să cultivăm în noi aceste vicii deoarece ele niciodată nu îți vor face viața fericită și nu vei înțelege care este rolul tău pe Pământ. Tot ce vreau să înțelegi este că nu trebuie ca momentele vieții tale să fie uitate în amintiri, să nu fie împărtășite cu cei mai dragi dar să fie un exemplu demn de urmat, să fie o sursă de inspirație pentru generații întregi. Unicul lucru pe care îl știu este că fiecare dintre noi Poate și merită să își construiască un viitor mai bun, sau să fie auzit atunci când e cazul.

Scopul reprezintă pilonul de bază al unei construcții trainice în care se adăpostesc mii de suflete, mii de idei, mii de zâmbete. Pentru ca această construcție să fie rezistentă mai ai nevoie și de o echipă corespunzătoare în jurul tău, doar că aceasta nu se formează atât de simplu. Următorul  pas pe care trebuie sa îl faci atunci când ai stabilită o bază adică un scop, este faptul cum să îl duci până la bun sfârșit, acesta și reprezintă cea mai dificilă etapă.

Realizarea acesteia pare mai simplă atunci când știi răspunsul la următoarele întrebări – Ce calități trebuie să dezvolți pentru realizarea scopului ? La ce trebuie să renunț pentru a nu fi sustras? Care sunt concret acțiunile pe care trebuie să le întreprind ?   Răspunsul îl găsești doar în imaginația pe care o ai înzestrată cu variate acțiuni.

Începe de la ceea ce este, deoarece nu poți să execuți ceva complicat până nu treci de ce este ușor și cunoscut, sustrage cele mai frumoase învățături din cele mai mărunte fapte și nu uita să le aplici atunci când e cazul. După cum spune și Helen Keller ”Când faci tot ce poți mai bun, nu știi niciodată ce miracol apare în viața ta sau în viața altui om” adică atunci când ai un scop fii sigur că minunea la care te gândești își va face apariția în momente la care nici nu te aștepți.

Paradoxal este faptul să îți dorești lucruri extravagante, să dorești să fii văzut, să fii auzit însă să aștepți ca cineva să facă acest lucru pentru tine, niciodată nu vei obține ceva dacă  nu începi cu o mică schimbare în interiorul tău, cea care  îți dă un imbold de a fi mai mult decât ești la moment. Cere mai mult și vei obține mai mult, aceasta este formula de care trebuie să te conduci în realizarea viselor tale.

Nu fi indiferent de soarta pe care ți-o creezi și ascultă cu atenție orice critică și orice sfat pentru că cei care ți-l oferă țin la tine și doresc să te afli într-o nouă ipostază – a unui om ce a reușit trecând prin numeroase dificultăți, care a înfruntat toate obstacolele și care are un statut acum, statut de Exemplu pentru cei care sunt abia la început.

      Articole recomandate