Printre realități și paradoxuri: de ce Moldova nu are viitor ?

moldova-viitor

Și totul de obicei începe de la critici, începe atunci când îți este frică de propriile greșeli, de propriile acțiuni, vorbe, de la propriul comportament care într-un fel sau altul te limitează, te face mai mic și fără voce.

Este nespus de greu să vezi cum peste tot încet se așterne un întuneric care nu-și va găsi lumina ani de-a rândul, ani, pe lingă care se vor petrece atâtea minunății, vor apărea atâtea culori, vor fi atâtea zâmbete însă cu părere de rău nu toți se vor bucura de ele.

Acest lucru se întâmplă nu din motivul că există o forță supremă care își alege favoriții sau nu se întâmplă că în așa mod s-au aranjat astrele, nu, motivul este mult mai simplu și el ține de dorința pe care o are fiecare om în inima sa, dorința de a ajunge undeva și de a-și lărgi orizontul cât mai larg posibil.

Fiecare zâmbet care apare pe chipul unui om trebuie să fie sincer, să fie dorit ca ulterior să transmită această putere tuturor celor care l-a observat și i-a cules toate fructele pe care le oferă oamenilor, adică celor la care inima nu doar se zbate dar și simte. Nimic în lume nu este posibil fără aceasta bătaie însoțită de sentimente, dragoste, admirații, plăceri care de fapt formează mecanismul acestui motor, motor al progresului, al veșniciei și al bunei voințe.

De aceea scopul nostru principal este să nu permitem niciodată că acest mecanism să se oprească în mijloc de deal sau la început de punte deoarece atunci se va sfârși unica șansă de a privi răsăritul în zori, de a simți gustul cireșelor în zilele de vara și vocile celor apropiați ce niciodată nu te vor îndrepta în direcția greșită.

Dar stai să vezi că nu întotdeauna este atât de frumos precum se scrie în povesti, precum vezi în imagini sau în vise. Aceasta se întâmplă din lipsa de responsabilitate pe care unii tind să o răspândească în toate colțurile pe unde și-au făcut apariția. Responsabilitatea este cheia unei singure uși care îți permite să treci la o alta etapă a vieții, care leagă noi prietenii și nu permite să rămâi în pustietate, doar ea ajută să creezi un destin, să faci anumite calcule ce îți aranjează fiecare mărunțiș pe raftul său la o înălțime corespunzătoare.

Din păcate în prezent tânăra generație se pare că a uitat demult de acest termen sau măcar nici că l-ar fi știut, dar să recunoaștem că sunt și excepții și anume ei sunt cei care vor învinge nedreptatea, sunt cei care își vor pune gândurile în practică și vor fi auziți, văzuți, admirați de generații întregi. Responsabilitate – cuvântul cheie ce determină un parcurs și descrie fiecare persoană în parte în corelație cu scopul pe care îl are.

Ceea ce îl determină pe om să obțină un anumit rezultat nu este faptul de a se baza pe un ajutor din partea altcuiva, nu este critica față de alte persoane precum că ar fi vinovate de situația de disconfort creată în mediul în care trăiești, nu sunt scuzele și motivele pe care le găsești pentru a ieși din orice conflict, toate cele enumerate reprezintă opusul la ceea ce numim noi prosperitate. Pentru a putea face o schimbare primul pas care trebuie să-l faci este să analizezi propria persoană, să identifici toate calitățile care îți stagnează propria dezvoltare și cele care te proslăvesc.

Nu-ți fie frică să întrebi părerea celor ce te înconjoară, nu-ți fie frică să greșești, să-ti ceri scuze când greșești sau să mulțumești pentru favoruri neînsemnate. Alege o strategie pe care să o urmezi o viață întreagă, învață să o conduci să o dezvolți și să obții cele mai mari merite datorită ei.

Tot ce vreau să spun este că fiecare din noi este capabil să săvârșească anumite lucruri la care niciodată nu ne-am fi gândit, care par imposibile și rupte din realitate, însă aceasta este o iluzie ce reiese din frica de a simți o schimbare.

Din aceste considerente te îndemn ca în fiecare zi să îți dorești o schimbare și să faci tot posibilul să o simți. Începe cu ceea ce nu-ți place și distruge aceste neplăceri cât mai curând posibil pentru a clădi un nou pilon de care să te sprijini întreaga viață, învață zi de zi câte un amănunt , învață să înveți și să-ți dorești mai multe deoarece un om deștept poate să învețe și de la un prost însă invers e mai greu.

      Articole recomandate