O aplicaţie controversată te ajută să găseşti fotografiile în care prietenii de pe Facebook sunt îmbrăcaţi provocator

O nouă aplicaţie de iPhone care găseşte fotografiile provocatoare postate de prietenii de pe Facebook a stârnit controverse în Statele Unite, membrii unei asociaţii care luptă împotriva exploatării copiilor în mediul onlline argumentând că aplicaţia ar putea veni în sprijinul unor pedofili, notează publicaţia britanică The Sun.

Badabing! este disponibilă în magazinul online al Apple şi costă în jur de 1,8 euro. Aplicaţia foloseşte o tehnologie de recunoaştere a imaginii, iar rezultatele sunt în principal fotografii cu persoane sumar îmbrăcate.

O agenţie pentru protecţia copilului împotriva exploatării online s-a sesizat în legătură cu aplicaţia despre care consideră că reprezintă o unealtă puternică pentru cei care sunt în căutarea unor fotografii provocatoare.

„Dreptul la intimitate este ultimul lucru la care s-au gândit cei care au dezvoltat aplicaţia care permite ca astfel de căutări să fie mai simplu de făcut când ele ar trebui să fie mai dificile”, este de părere Emma Carr, de la grupul Big Brother Watch.

      Articole recomandate