El este cel mai fericit om din lume

Matthieu Ricard, un călugăr tibetan, în vârstă de 66 de ani, şi totodată un specialist în genetica moleculară, este cel mai fericit om din lume.

Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Wisconsin. Creierul lui Ricard produce un nivel de unde gamma – asociate conştiinţei, atenţiei, învăţării şi memoriei – ce nu a mai fost întâlnit până acum de specialiştii în neuroştiinţe, potrivit Descopera.ro.

Matthieu Ricard, născut şi crescut la Paris, dintr-un tată filozof şi o mamă pictoriţă, este convins că totul se datorează meditaţiei pe care o practică. „Meditaţia schimbă complet creierul şi te schimbă ca om„, a explicat acesta.

Cercetătorii cred că acest lucru îi conferă călugărului o capacitate neobişnuită de a fi fericit şi reduce considerabil predispoziţia spre negativitate.

Ricard este un călugăr important în Mănăstirea Shechen din Kathmandu, astfel că petrece o parte din an meditând în izolare, iar în cealaltă parte se dedică cercetării şi conferinţelor ştiinţifice, însoţindu-l totodată pe Dalai Lama în călătoriile pe care acesta le întreprinde în ţările francofone din jurul lumii.
Călugărul a scris mai multe cărţi, iar toate veniturile pe care le obţine din această sursă sunt donate către 110 de proiecte umanitare ce au construit până acum şcoli pentru 21.000 de copii şi care asigură servicii medicale pentru 100.000 de pacienţi.

      Articole recomandate