Noaptea Europeană a Muzeelor la Chișinău, ediția a X-a

La sfârşitul săptămânii curente, pe 17 mai, toţi doritorii vor putea participa la „Noaptea Europeană a Muzeelor”, care în acest an se află la a 10-a ediţie. În cadrul evenimentului, vor fi organizate mai multe activităţi, printre care recitaluri de poezie, mese rotunde și teatralizări.

Muzeele din Republica Moldova participă al zecelea an consecutiv la Festivalul Noaptea Europeană a Muzeelor. Ministerul Culturii și Comunicării din Franța organizează cea de-a zecea ediție a festivalului. Acţiunea este organizată cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, celebrată în fiecare an pe 18 mai.

La eveniment participă peste 3000 de muzee din 47 de țări. La ediţia din 2013 muzeele naţionale au înregistrat peste 25 mii de vizitatori. În 2014 acţiunea este organizată pentru prima dată sub patronajul Ministerului Culturii al Republicii Moldova.În acest an, Ministerul Culturii va decerna Trofeul Ministerului Culturii pentru contribuţii deosebite în dezvoltarea reţelei muzeale; va decerna Diplome de Excelenţă a Ministerului Culturii.

poster-NM

Noaptea Muzeelor este un eveniment cultural care se desfăşoară de şapte ani în toată Europa în peste 3000 de muzee din 42 de ţări. Din 2006, acest eveniment este plasat sub înaltul patronaj al Consiliului Europei, din 2009 – sub cel al UNESCO.

      Articole recomandate