Campanie MAI: „Rişti 6 ani de închisoare dacă încerci să dai mită”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI)şi Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) a lansat azi, 14 mai, campania de promovare a transparenţei şi integrităţii în rândul angajaţilor sistemului Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit IPN, obiectivul campaniei „Rişti 6 ani de închisoare dacă încerci să dai mită” este de a monitoriza interacţiunile dintre inspectorii de patrulare şi cetăţeni, dar şi de a evalua calitatea intervenţiei colaboratorilor de poliţie.

Pe maşinile de patrulare vor fi lipite abţibilduri cu mesajul Rişti 6 ani de închisoare dacă încerci să dai mită. Mai mult, poliţiştii de patrulare vor purta camere de supraveghere mobile. Sistemul presupune peste o mie de camere de luat vedere, care vor fi folosite de 30-35 de persoane. Ele vor înregistra ziua întreagă de lucru, după care înregistrările video şi audio vor fi transmise online la Centrul de monitorizare al Inspectoratului General de Poliţie.

Pe toate automobilele de patrulare care vor fi echipate cu aceste sisteme de supraveghere vor fi mesaje informative pentru cetăţeni că interacţiunea lor este monitorizată.

Ministrul a făcut apel către cetăţenii care nu respectă regulile circulaţiei rutiere să se conformeze cadrului legal şi, odată ce au încălcat legea, să îşi asume consecinţele.
Să fie conştienţi că aceste acte de corupţie, care iniţial par mici, formează cultura noastră de respectare a legii. Această cultură o transmitem mai departe, generaţiei care vine, copiilor noştri şi, în termeni mari, este un lucru foarte grav”, a încheiat Dorin Recean.

      Articole recomandate