Microsoft SurroundWeb – Internetul din pereți

internet

Se numește Microsoft SurroundWeb și pare să fie cel mai recent as scos din mânecă de către specialiștii din Redmond, în domeniul browserelor fermecate în salsa 3D.

Asa cum banuiti, este vorba despre un instrument in masura sa proiecteze cu usurinta informatiile culese din universul web, la nivelul suprafetelor plane din camera de zi, adica direct pe pereti sau chiar pe masa.

Pasiunea casei Microsoft pentru tehnologia plasata in incaperea noastra cea de toate zilele nu mai constituie de multa vreme un secret, asadar SurroundWeb nu reprezinta tocmai o surpriza.

Mai cu seama dupa ce anul trecut, am avut ocazia sa facem cunostinta cu Illumiroom – tehnologia creata cu scopul de a transporta utilizatorul cat mai in profunzimile jocurilor video, gratie magiei Kinect si un simplu proiector.

SurroundWeb este asadar un proiect care se bazeaza pe un asa-numit „Room Skeleton” – o incapere-suport – si un „Detection Sandbox” – cutia cu surprize web de inregistrat, pentru a putea fi vizualizate ulterior, la nivelul unei suprafete apte pentru proiectie.

Prototipul este prevazut cu un dispozitiv pentru scanarea incaperii, in vederea depistarii suprafetei potrivite pentru vizualizarea informatiilor dorite, permitand gestionarea a 25 de ferestre concomitent, cu o rezolutie de 1440 x 720 de pixeli.

O performanta remarcabila, desigur, dar pentru care nu a fost estimata inca o data orientativa de patrundere pe piata si cu atat mai putin, in casele noastre, ale utilizatorilor obisnuiti, ca sa nu mai vorbim de pretul corespunzator unui astfel de lux tehnologic, invaluit deocamdata intr-un mister de nepatruns.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate