Bitcoin – eșecul monumental al bursei monedei virtuale: 150 de mii de atacuri pe secundă

1

Platforma de tranzacționare a monedei virtuale Bitcoin, MtGox,  cu sediul la Tokyo, în Japonia, a admis pierderea echivalentului a peste o jumătate de miliard de dolari după un masiv atac informatic.

Incepand din data de 7 februarie, cea mai importanta bursa Bitcoin din lume, a devenit victima unei actiuni distructive de natura informatica, de o agresivitate impresionanta, suferind 150 de mii de atacuri pe secunda, relateaza Australian Associated Press, citand publicatia nipona Yomiuri Shimbun.

MtGox a fost silita sa isi declare oficial falimentul dupa ce serverele companiei au intrat in fibrilatie, din pricina valului de atacuri DdoS, in urma caruia au fost furate 750 de mii de unitati Bitcoin, apartinand clientilor si 100 de mii de unitati din patrimoniul propriu.

Dupa ce s-a inscris pe o curba ascendenta in ultimii ani la bursa, moneda Bitcoin a ajuns sa atinga in 2013, nivelul de 1.100 de dolari pe unitate, apoi a scazut la 610 dolari pe unitate, fiind puternic controversata, din pricina caracterului sau fantomatic si absentei unor reglementari clare care sa defineasca dinamica tranzactiilor.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate