Facebook – dincolo de ușa morții: „Hello? Nathan? FREEZING”

În 2013, pe Reddit, Nathan a început, îngrozit, să posteze lucrurile stranii care i se întâmplau, îngrozind astfel alte mii de suflete. Le posta acolo pentru a găsi ajutor, să-i spună cineva ce să facă, cum să nu înnebunească și cum să trăiască mai departe.

Pe 7 august 2012, prietena lui Nathan, Emily, se întorcea de la lucru, însă nu a mai ajuns acasă. Un accident grav în care au fost implicate 3 mașini s-a întâmplat din cauza că un dobitoc a trecut pe roșu. Vom omite dorința lui Nathan de răzbunare și în ce formă a fost mutilat corpul  Emilyei.

Se întâlneau de 5 ani și, deși nu au vorbit niciodată de căsătorie (lucru pe care Nathan l-a regretat din plin), era clar că spre asta se îndreptau lucrurile. ”Ea,” spunea Nathan, ”nu era perfectă, dar îi adoram imperfecțiunea. Avea mâinile lungi și des o numeam în glumă maimuțico și înnebuneam când mă îmbrățișa. N-o să-ți spun cât de mult eram deprins cu fața ei și cât de mult îmi lipsește mirosul ei de scorțișoară. Încă o iubesc.

După înmormântare, Nathan a căzut în depresie. Nu ieșea afară și practic singurul lucru care-l menținea în viață era pagina de facebook a Emilyei.

O deschideam, mă uitam ore în șir prin fotografii… Apoi au început să se întâmple lucruri stranii. Acces la pagina ei de facebook aveam doar eu și mama sa, iar prima dată când am văzut cerculețul verde din dreptul numelui ei am crezut că tot anul ce a trecut a fost doar un vis prost.” A fost uimit când de pe profilul ei a venit un mesaj. Dar nu a acordat atenție faptului, crezând că mama Emilyei a încurcat profilurile. UMh0nZl Groaza și ura au pus stăpânire pe Nathan, când el a aflat de la mama ei că ea nu a intrat de câteva luni pe calculator, fiind plecată din țară. ”Eram sigur că cineva se distrează pe seama mea, că cuiva îi place să aducă pe alții în disperare și să râdă de necazul lor.y0yzVaj Dar lucrurile au luat o întorsătură și mai stranie. De pe profilul ei veneau mesaje din trecut. ”Cineva citea chat-ul nostru și pur și simplu fără noimă arunca cu expresii, planuri din trecut”. Câteva luni nu s-a întâmplat nimic. Apoi în 2014, februarie, Emily, sau cine o fi fost pe profilul ei a început să-și dea tag pe fotografiile lui Nathan. ”Își dădea tag pe locurile unde Emily chiar ar fi putut să fie, pe pozele unde ar fi trebuit să fie.X9G5agJ 55FwXKt În perioada dată, Nathan a început să piardă noțiunea timpului, nu mai dormea, era irascibil. În Martie i-a trimis ei un mesaj, ”Cine ești? De ce faci asta?”. KIL2Mx5 Drept răspuns a primit iarăși o amestecătură de cuvinte, care erau rupturi din discuții vechi. j3HwZzv Nathan era sigur că cineva a spart profilul ei, a schimbat de mii de ori parola, a postat pe o grămadă de forumuri, a căutat oameni care ar putea să urmărească mesajele, să spună de unde se intră pe profilul ei… i-a găsit, ei i-au spus adresa de pe care veneau mesajele, Nathan a fost șocat, era adresa lui. Cineva l-a calmat spunând că ”există programe care îți permit să alegi locația de pe care scrii”, deci era imposibil să fie prinși. În aprilie, încă o salată de cuvinte reciclate din discuțiile anterioare: uvadlGa

*”No chance of passing” înseamnă că nu pot să trec

Pe data de 29 aprilie, Nathan a primit iarăși câteva mesaje fără sens, a răspuns, dar răspunsul ei ”te rog oprește-te/eu nu înțeleg ce se întâmplă/Nathan/te rog oprește-te”, care defapt era o repetare a vorbelor lui, l-a speriat complet. FGmhuUQ Pe 8 mai: GNL8TcO

*”Foarte frig/frig/frig/Nathan/te rog, oprește-te/eu/frig/ÎNG EȚ/nu știu ce se întâmplă”.

Îngheț (Freezing) a fost primul cuvânt nou, ne-luat din conversații mai vechi, primul cuvânt inventat, spus în chat de Emily, sau cei ce erau în locul ei. În ziua în care Emily a murit, 7 august 2012,  Nathan îi scria următoarele pe facebook: ujUNJQm

*”Heey, vii acasă?/.../încep să mă panichez/te rog sună-mă/.../ridică telefonul”

1 iulie 2014, aceleași cuvinte i-a trimis ea lui: W6qzAZI enhanced-9471-1404463437-68 Ultimul mesaj a lui Nathan pe reddit: Untitled *”Până astăzi ea a fost liniștită, nici nu s-a tag-at în poze (…) Am auzit sunetul chat-ului de pe Facebook, mi-e prea frică să închid fereastra să verific.” Despre Nathan nu s-a auzit nimic de luni bune. Unii își dădeau cu părerea că s-a sinucis, alții că a venit prietena lui după el, alții că totul e o scamatorie. Cert este că pe data de 1 iulie 2014 la Spitalul Psihiatric din Birmingham (Marea Britanie) a fost adus un om care a încercat să se sinucidă, om care a suferit, om cu o gravă dedublare a personalității, numele căruia era Nathan Wrick.

      Articole recomandate