Masacrul din Egipt. Imaginile care au făcut înconjurul lumii

Un set de fotografii terifiante a fost dat publicităţii după violenţele izbucnite în urma meciului de fotbal din Egipt, în urma cărora 74 de persoane au murit şi peste 1.000 oameni au fost răniţi. Imaginile arată cum suporterii cărau cadavre în vestiarul jucătorilor de fotbal. 


Jucătorii de la Al-Ahly au fugit la vestiare când suporterii au început să intre pe teren

Jucătorii de la Al-Ahly au fugit la vestiare când suporterii au început să intre pe teren

 

Presupuşii fani ai lui Al-Masry i-au fugărit pe jucătorii de la Al-Ahly

Scandalul a izbucnit după fluierul final al meciul în care echipa Al-Masry a învins cu 3-1 rivala Al-Ahly, moment în care 13.000 de fani ai echipei-gazdă, armaţi cu cuţite, bare de fier şi telescopice au intrat pe teren şi au atacat cei 1.200 de suporteri adverşi. A fost un adevărat război în care fanii înnebuniţi au aruncat cu pietre, torţe şi sticle, iar forţele de ordine nu au intervenit timp de aproximativ o oră.

Imagini din tribune

 

Forţele de ordine nu au intervenit pentru a opri violenţele

Potrivit portarului echipei Al-Ahly, Sharif Ikrami, trupuri neînsufleţite ale unor suporteri erau transportate pe lângă el, către vestiarele jucătorilor.”Mureau oamenii în jurul nostru. S-a terminat. Eu şi colegii mei am luat decizia de a nu mai juca fotbal niciodată”, a spus jucătorul.

13.000 de suporteri au intrat pe teren după victoria cu 3-1 a echipei Al-Masry

Actele de huliganism au fost catalogate drept cel mai mare scandal din lumea fotbalului egiptean. Ulterior, au fost lansate speculaţii cum că revoltele au fost provocate de susţinătorii regimului Hosni Mubarak pentru a se răzbuna pe fanii Al-Ahly, susţinătorii ai revoltelor împotriva regimului Mubarak.

 

Suporterii violenţi au aruncat cu torţe, pietre şi sticle

Mai mult decât atât, un membru al parlamentului egiptean, Albadry Farghali, a acuzat autorităţile că au permis suporterilor să intre pe stadion cu arme albe şi că nu au intervenit în mod intenţionat. „Oamenii lui Mubarak sunt în continuare la conducere. Deşi şeful regimului a căzut, toţi oamenii lui au poziţii înalte”, a spus parlamentarul.

Reprezentanţii celui mai puternic partid din parlamentul egiptean, Fraţii Musulmani, susţin aceste acuzaţii, considerând că susţinătorii regimului Mubarak instigă la violenţă, iar autorităţile au fost neglijente.

Sute de protestatari s-au adunat să-i susţină pe cei răniţi

Acuzaţiile împotriva oamenilor lui Mubarak au venit din mai multe părţi, un alt martor, Farouk Ibrahim, susţinând că scandalul a fost de fapt unul politic şi că a fost regizat de către consiliul militar. „Militarii au vrut să strivească suporterii pentru că au fost de partea protestatarilor la revoluţie. Haosul a fost provocat de un grup de necunoscuţi care au intrat în suporteri”, a adăugat Farouk Ibrahim.

Ei sunt oamenii lui Mubarak. Aplică strategia lui, pe care a lansat-o atunci când a spus `mă alegeţi pe mine sau alegeţi haosul „, a comentat unul dintre parlamentarii egipteni.

 

Video masacrului din Egipt 

      Articole recomandate