MASACRU ÎN SIRIA: Atacuri cu mortiere s-au soldat cu cel puţin 217 morţi şi sute de răniţi

Bilanţul atacurilor cu mortiere din noaptea de vineri spre sâmbătă la Homs, un oraş din centrul Siriei, a atins 217 morţi şi câteva sute de răniţi, a afirmat Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO) care face apel la sirieni să iasă în stradă.

Un bilanţ anterior număra 105 de morţi şi sute răniţi.”Este un veritabil masacru”, a declarat directorul OSDO, Rami Abderrahman, solicitând „intervenţia imediată” a Ligii Arabe.Conform acestuia, bilanţul de la Homs poate creşte deoarece mulţi răniţi se află în stare gravă.

Mai mult, conform ODSO, doi civili au fost ucişi vineri seară la Rastan, în suburbiile Damascului, iar opt dezertori au fost ucişi în diverse părţi ale Siriei.Imaginile transmise de posturile de televiziune arabe Al-Arabiya şi Al-Jazira arată zeci de cadavre.

Aproximativ 138 de persoane printre care femei şi copii au fost ucişi în cartierul Al Khalidiya şi 79 în alte cartiere, conform unui comunicat al OSDO care face apel „la poporul sirian din toate regiunile să iasă în stradă în oraşe şi sate şi să se ridice împotriva regimului care comite un veritabil masacru în acest moment la Homs”.

Postul de televiziune Al-Jazira a relatat la rândul său despre „lupte importante” în oraşul Homs între armată şi grupurile de dezertori.Directorul OSDO, Rami Abderrahman a declarat că nu are informaţii cu privire la acest subiect.

În schimb, conform acestuia, armata a tras de asemenea în timpul nopţii şi în regiunile Al-Zabadani şi Al-Ghuta.

Vineri, mii de sirieni au manifestat în întreaga ţară, mai ales la Damasc, pentru a comemora cea de-a 30 a aniversare a masacrului de la Hama (centru), unde forţele regimului Bashar al-Assad au tras în mulţime pentru a dispersa protestatarii.

      Articole recomandate