Marea Epopee Nationala: jocul video creat în Moldova, pentru Moldova și despre Moldova

2Aventura ta începe în Piața Centrală, cel mai aglomerat loc din Europa, cu o populație de circa 100 oameni pe metru pătrat. Așa începe jocul video creat în Republica Moldova, a cărui acțiune are loc în Piața Centrală din Chișinău.

Chiar dacă nu avem o industrie bine-dezvoltată a jocurilor video și chiar dacă nici măcar nu avem așa o industrie, ne putem lăuda cu oameni creativi și sânguincioși, care, cu puține resurse la-ndemână, încearcă să creeze artă interactivă digitală în limba română.

Marea Epopee Națională, primul episod, este un joc complet bazat pe text, cu care interacționezi prin intermediul comenzilor introduse în consolă.

Umor subtil, întâmplări neobișnuite într-un loc atât de familiar pentru locuitorii capitalei și nu doar, precum și o surpriză destul de amuzantă la sfârșit, acest joc pare a fi un început promițător a ceea ce ne lipsea atât de mult: o industrie a jocurilor video.

Băieții care au creat jocul ne promit că vor încerca să continue seria de jocuri și, cu ajutorul comentariilor, sugestiilor, plângerilor și a feedback-ului jucătorilor, care pot fi oferite pe pagina lor de facebook, vor încerca să-l îmbunătățească. În curând va apărea și un site unde ei vor publica toate episoadele ulterioare.

Dacă ți-a plăcut jocul, sau pur și simplu vrei să lași un comentariu sau pur și simplu vrei să urmărești apariția episoadelor sau progresul acestora, poți găsi creatorii acestui joculeț pe pagina lor de facebook, unde ei așteaptă cu nerăbdare comentariile tale.

Jocul îl puteți găsi mai jos sau aici

      Articole recomandate