Încercă să rezolvi testul dat celor care vor să se angajeze la Google

1

Google este cunoscută drept una dintre companiile care testează cel mai serios candidaţii înainte de a-i angaja. Printre aceste teste, se numără şi următorul – un test de logică având drept „personaje principale” 5 piraţi:

Primul, având rangul cel mai mare, are şi dreptul şi obligaţia să propună cum se vor împarţi cele 100 de monede de aur capturate.
Votul fiecarui pirat contează în mod egal, votul fiind democratic.

Dacă la propunerea de împărţire, mai puţin de jumătate din piraţi sunt de acord, piratul care a făcut propunerea este aruncat peste bord şi abandonat în mare.
Următorul pirat în rang reia procesul.

Întrebare: cum trebuie să împartă primul pirat aurul (cele 100 de monede) astfel încât să fie îndeplinite două condiţii:
– să nu fie aruncat peste bord
– să rămână cu maximum de aur posibil

Scrieţi răspunsul în căsuţa de mai jos, sub forma de cifre separate prin spaţii, în ordinea: pirat1 pirat2 pirat3 pirat4 pirat5, reprezentând numărul de monede încasate de fiecare.

Ex: 25| 20| 20| 20 |15

Vă lăsăm să găsiţi singuri rezolvarea acestei probleme, aşa că nu vom adăuga şi soluţia aferentă în secţiunea de explicaţii (nici măcar răspunsul corect). Răspunsul îl puteți lăsa în rubrica de comentarii.

      Articole recomandate