10% dintre copii britanici cred că roşiile cresc sub pământ. Vezi rezultatele unui sondaj realizat de BNF

1

Un sondaj realizat de Fundaţia Britanică pentru Nutriţie a stârnit îngrijorarea specialiştilor după ce a relevat că elevii britanici nu au noţiuni elementare despre originea alimentelor şi alimentaţia sănătoasă, scrie apropo.ro.

Sondajul realizat de British Nutrition Foundation (BNF), cel mai mare de tipul lui, a avut ca subiecţi 27.500 de elevi britanici în vârstă de 5 până la 16 ani, şi a fost efectuat în cadrul manifestărilor dedicate Săptămânii Mâncatului Sănătos.

Dar să vedem ce „lucruri trăsnite” spun copiii britanici:

1 – 10% dintre subiecţi au arătat că roşiile cresc sub pământ

2 – o treime dintre elevi cred că brânza este de origine vegetală, fiind făcută din plante

3 – aproape un sfert cred că crochetele de peşte (fish fingers) sunt făcute din carne de vacă sau porc

4 – o treime dintre copii cu vârsta între cinci şi opt ani cred că pastele şi pâinea sunt facute din… carne

5 – în aceeaşi categorie de vârstă, 19% dintre copii nu au ştiut unde creşte cartoful, 10% dintre ei crezând că acesta creşte în tufişuri sau în copaci

Aceste răspunsuri sunt îngrijorătoare şi datorită faptului că majoritatea copiilor (73% până la 80%, în funcţie de grupa de vârstă) au vizitat cel puţin o dată o fermă. Cercetătorii au mai arătat că un număr îngrijorător de copii nu mănâncă dimineaţa, procentul crescând odată cu vârsta.

În aceste condiţii, şeful programului educaţional de la BNF a cerut crearea şi aplicarea unui program naţional de educaţie în domeniul nutriţiei, „mai ales că nivelul de obezitate infantilă este îngrijorător de mare”.

      Articole recomandate