Imagini infioratoare într-o campanie a Poliţiei Rutiere din România: „Alege Viaţa! Poartă centura de siguranţă”

Poliţia Rutieră din România a lansat o nouă campanie pentru a-i convinge pe şoferi că o simplă centură de siguranţă poate face difenţa dintre viaţă şi moarte într-o situaţie critică. Campania din acest an a început cu un clip şocant postat pe pagina oficială de Youtube a Poliţiei Rutiere, relatează Jurnalul.ro.

„În primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, mortalitatea rutieră a scăzut cu 8,25%, păstrând trendul descendent.

Aproximativ trei sferturi dintre şoferii de autoturisme participanţi la această cercetare au afirmat că poartă întotdeauna centura de siguranţă. 15,2% au declarat că poartă centura de siguranţă deseori în timpul conducerii vehiculului, iar 11,5% doar uneori. 2,2% dintre cei chestionaţi nu poartă niciodată centura de siguranţă în timpul deplasărilor.

Dintre şoferii de autoturisme care nu poartă niciodată centura de siguranţă, cei mai mulţi realizează drumuri mai lungi (mai mult de 100 km zilnic – 35,3%) şi se deplasează cu precădere ziua (58,8%).

Cel mai menţionat motiv pentru care se poartă centura de siguranţă uneori, deseori sau niciodată este legat de deplasarea pe distanţe scurte, acesta fiind menţionat de 57% dintre subiecţi, în timp ce 24,5% dintre respondenţi nu poartă centura de siguranţă în timpul deplasărilor în interiorul localităţii. Un alt motiv des menţionat de respondenţi este neglijenţa, faptul că uită cuplarea centurii de siguranţă în timpul efectuării deplasărilor”, precizează Poliţia Rutieră Română.

      Articole recomandate